Se billederne: Spanien vandt 0-1 over Frankrig og sætter sig på førstepladsen

Skrevet af Elo Christoffersen

27/03/2013

Spanien stillede med hele syv spillere fra FC Barcelona fra start, da holdet i aftes var på en vanskelig opgave på Stade de France. Her skulle de forsøge at vriste tre point fra de franske værter.

Der er kamp om førstepladsen i VM-kvalifikationens Gruppe I, hvor både Frankrig og Spanien er blevet parret. Før kampen lå Frankrig på duksepositionen med 10 point, mens Spanien var to point efter for det samme antal kampe.

Trods to mandskaber med smag for offensiv fodbold, måtte tilskuerne vente helt til anden halvleg og det 54. minut, før den første scoring var en realitet. Det var til gengæld Spanien, der kunne juble højst efter Pedros mål til 0-1. Forinden havde både spanske Xavi og værternes Cabaye indkasseret en advarsel.

Trods den store overvægt af spillere fra verdens for tiden førende klubhold, FC Barcelona, kunne de franske værter godt bide fra sig. Frankrig stillede blandt andre op med Patrice Evra fra Manchester United og Franck Ribéry, Bayern München, til at dæmme op for de letbenede spaniere.

Det sidste kvarter af kampen blev en hårdt spillet affære, hvor dommer Viktor Kassai delte fem advarsler ud. Det medførte en udvisning til Frankrigs Paul Pogba, og Juventus-spilleren måtte forlade grønsværen efter 78 minutter.

Der blev dog ikke scoret yderligere, og med resultatet 0-1 bytter Frankrig og Spanien plads i gruppe I.