Se billederne: Sturridge overlister Schmeichel på Wembley

05/03/2014

Der blev kun scoret et enkelt mål på Wembley, og det var nok til at England kunne vinde 1-0 over Danmark i en ganske seværdig testkamp. Daniel Sturridge scorede sejrsmålet 10 minutter før tid.

Daniel Sturridge blev matchvinder med et hovedstød, hvor Liverpool-angriberen sprang væk fra sin direkte oppasser Jesper Juelsgård og overlistede Kasper Schmeichel.

Kampen kunne snildt være endt med flere scoringer i begge ender, men klasseredninger af målmandsvennerne Schmeichel og Joe Hart forhindrede en målfest.

Landstræner Morten Olsen brugte kampen til at prøve nogle ting af, inden det går løs i EM-kvalifikationen frem mod slutrunden i Frankrig i 2016.

Blandt andet blev Peter Ankersen benyttet som både venstreback og højreback, mens Juelsgård blev afprøvet i hele anden halvleg.

Også Casper Sloth og Jakob Poulsen gik uimponerede til opgaven over for de engelske stjernespillere Steven Gerrard og Jack Wilshere på midten af banen.

Det mest positive svar kom Schmeichel med i målet, hvor han indtil det 82. minut flot havde holdt buret rent med flere gode aktioner.

De største chancer i første halvleg tilfaldt England kort før pausen. Og her var Danmark meget heldige med ikke at komme bagud med et mål eller to.

Liverpools 19-årige kantspiller Raheem Sterling fik hårdt presset af Peter Ankersen kun kæmpet bolden ind på stolpen.

Og lige bagefter fik Sterlings holdkammerat i angrebet, Daniel Sturridge, en kæmpe chance helt fri foran mål, men Schmeichel kom hurtigt ud og fik gjort sig bred og parerede forsøget.

Jakob Poulsen, der havde fået chancen på den offensive midtbane i stedet for en skadet Christian Eriksen, fik Danmarks største mulighed i første halvleg. Men FCM-spilleren fik blokeret sit forsøg.

Michael Krohn-Dehli kom også til en chance efter et kvarter, men helflugteren gik langt forbi mål.

Frontangriberen Nicklas Bendtner, som savner kamptræning i Arsenal, var ikke specielt farlig, men han holdt godt fast i bolden, så danskerne ikke kom unødigt meget under pres.

Der var masser af udskiftninger i anden halvleg, og det var med til at slå rytmen i stykker på begge hold.

En tilfældig bold landede for fødderne af Bendtners afløser Morten "Duncan" Rasmussen, men han var ikke i stand til at trille bolden under en fremstormende Joe Hart i det engelske mål.

Schmeichel reddede kort efter et nærgående forsøg fra indskiftede Danny Welbeck. Og Leicester-keeperen stod en brandkamp i karrierens måske største kamp.

Han kan på sigt være på vej til at spille sig ind som førstevalg for Danmark - ligesom sin far.

Inden kampstart blev afdøde Richard Møller Nielsen hyldet af de 68.573 tilskuere på Wembley med stående ovationer og klapsalver.

De danske spillere bar også sørgebind for den tidligere danske landstræner, som stod bag det legendariske hold, der vandt EM-guld i 1992.