Se billederne: Tolv meter høje tårne rejst i Legoland

4. oktober sidste år afslørede Legoland sin nye forlystelse for sæsonen 2014, Ghost – The Haunted House.

Når huset står klart til sæsonstarten den 5. april, vil modige børn og deres forældre kunne gå på opdagelse blandt skræmmende sjove Lego figurer og jagte spøgelser i den forheksede spejllabyrint, inden de trodser tyngdeloven i Den Skøre Professors svævemaskine.

Maskinen består af to 12-meter høje droptårne, og de er netop blevet monteret.

Det krævede en 100-tons mobilkran og flere end 10 håndværkere at få monteret de to tårne, der kommer til at udgøre selve hjertet af det 800 kvadratmeter store interaktive spøgelseshus. Og ifølge projektleder Bente Karlskov krævede det både god teknik og hjælp fra vejrguderne at hejse det ti tons tunge tårne ned gennem et smalt hul i spøgelseshusets tag.

- Det var med at holde tungen lige i munden. Tårnene er tolv meter høje og blev hejst tilsvarende antal meter op, før de kunne fires ned gennem taget og monteres. Det krævede stor koncentration, og vi var heldige, at blæsten ikke kom i vejen, siger Bente Karlskov.

Stolerækker krævede millimeter præcision

Det var ikke kun tårnene, der var en udfordring for de tolv mand, der var involveret i de tunge løft. Stolerækkerne, hvor gæsterne skal sidde under det otte meter frie fald, krævede også millimeter-præcision.

- Stolerækkerne er hver især fem meter brede, og hullet i taget er kun to en halv meter bredt. Derfor skulle de sænkes lodret ned gennem taget og roteres i luften samt fæstnes til tårnene, alt imens kranen holdt dem, siger Bente Karlskov.

Holder tidsplanen

Arbejdet med at opbygge huset startede allerede i slutningen af 2013-sæsonen, hvor gæster kunne følge det omfattende entreprenørarbejde midt i parken. I løbet af efteråret og vinteren er huset blevet lukket, og der arbejdes nu på tematiseringen og udsmykningen af huset – og altså det adrenalinsus, gæsterne kan forvente som afslutningen på deres tur i spøgelseshuset.

Ifølge Bente Karlskov følger byggeriet tidsplanen, og hun er sikker på, at den nye attraktion står klar på åbningsdagen den 5. april.

- Byggeriet skrider frem som planlagt. Den næste uge vil gå med at få monteret begge tårne og få lukket taget helt af. Og fredag slutter vi så af med rejsegilde for de håndværkere, der har været involveret i byggeriet, lyder det fra Bente Karlskov.

Se billederne nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip