Se billederne: Tom Kristensen 'triumferede' midt i tragedien

Her var den danske racerkører helt suveræn og vandt med over en omgang ned til Toyota nr. 8 på andenpladsen og to omgange foran Audi nr. 3 på tredjepladsen.

Med sin niende sejr cementerede Tom Kristensen på ny sin status som den mest vindende racerkører i verdens hårdeste langdistanceløb.

Triumfen stod dog i skyggen af en af de største tragedier nogensinde i dansk motorsport, da danske Allan Simonsen omkom kun ni minutter efter 2013-udgaven af Le Mans var begyndt.

Meget berørt

Det var derfor en meget berørt Tom Kristensen, som efter løbet dedikerede sin Le Mans-sejr til sin afdøde landsmand, mens han kæmpede for at holde tårene tilbage.

»Vi har mistet en mand med en drøm. En rigtig ydmyg og god fyr. Og for mig betyder sejren noget helt specielt, også fordi jeg i marts mistede min far. der altid troede på mig. Men denne her var til Allan Simonsen,« sagde Tom Kristensen på det efterfølgende pressemøde.

Den danske ’Le Mans-konge havde under selve løbet været for påvirket af nyheden om Allan Simonsens død til at udtale sig til de mange pressefolk.

Le Mans 2013 var i forvejen en følelsesladet oplevelse for Tom Kristensen, der allerede før løbet udtalte her i Berlingske, at han ville dedikere en mulig sejr til sin far, der døde i marts måned i år efter længere tids kræftsygdom.

Voldsom ulykke

Allan Simonsen forulykkede i sin Aston Martin-racer efter blot fire omgange af løbet, efter han mistede kontrollen over bilen, der hamrede ind i banens autoværn i høj fart.

Ulykken var så voldsom, at den 34-årige racerkørers liv ikke stod til at redde.

Løbsarrangørerne valgte dog at fortsætte løbet trods den danske tragedie. En beslutning, Allan Simonsens familie bakkede op om i en pressemeddelelse.

Årets Le Mans var præget af mange ulykker og lange perioder bag safety car – blandt andet på grund af et meget omskifteligt vejr.

Tom Kristensen og teamkollegaerne viste dog gennem alle 24 timer et køligt overblik og holdt sig ude af uheld og tekniske problemer med Audien.

Et stort slæb

Tom Kristensen tog som altid et stort slæb, da han satte konkurrenterne til vægs med sin erfaring i forhold til at køre hurtigt og fejlfrit gennem natten.

Danskeren fik samtidig æren af at køre Audien over målstregen som vinder.

Tom Kristensen havde samtidig stor ros tilovers for sine teamkammerater og resten af holdet hos Audi.

»Jeg er meget stolt af at køre for verdens bedste team,« sagde han.

Le Mans 2013 blev også en sejr for danske David Heinemeier Hansson, der sluttede på andenpladsen i LMP2-klassen.

For Jan Magnussen og Corvette blev løbet en blandet oplevelse med en slutposition som nummer fire i GTE Pro-klassen.

Dagens Gossip