Se billederne: Tottenham slog City efter vildt comeback

Sådan beskrev en tilfreds Gary Lineker på twitter den måde, som tingene udviklede sig på White Hart, da kampen mellem hans gamle klub Tottenham og Manchester City pludselig eksploderede med kun et kvarter tilbage.

Indtil da havde gæsterne fra City lignet den naturlige vinder. Godt nok var det dyrt indkøbte hold fra Manchester kun foran 1-0 ved pausen efter Samir Nasris scoring kun fem minutter inde i kampen, men i 1. halvleg havde de været en klasse bedre end hjemmeholdet, som de dominerede fra start, og kun manglende skarphed i afslutningerne forhindrede dem i at have afgjort kampen.

Det var imidlertid en føring på lånt tid, for med et kvarter igen faldt Manchester Citys forsvar fra hinanden. Ikke bare en, men hele tre gange udnyttede Tottenham passivt forsvarsspil i Manchester-holdets bagerste række.

Først fik en tværaflevering fra Gareth Bale lov til at passere hele vejen på tværs af forsvaret uden, at der blev grebet ind, og så stod Clint Dempsey parat til at sparke bolden i mål, selvom City-keeper Joe Hart protesterede vildt og mente, at der burde have været dømt offside.

Fire minutter senere slog indskiftede Jermain Defoe til og sendte Tottenham på vinderkurs. Under Spurs-fansenes højlydte jubel var han blevet sendt på banen i stedet for den skuffende Emmanuel Adebayor, og Defoe levede i den grad op til forventningerne, da han på kanten af feltet fik drejet rundt og med imponerede teknik sparkede bolden over i det modsatte hjørne.

Endelig kom Tottenhams største stjerne Gareth Bale også på tavlen, da han løb fra Gaël Clichy og udnyttede en flot timet stikning. Tre flotte mål inden for bare syv minutter, men i alle tre tilfælde så City-forsvaret særdeles skidt ud.

Resultatet betyder, at Manchester United mandag aften kan hyldes som engelske mestre, hvis de slår Aston Villa, mens kampen mellem Chelsea, Arsenal og Tottenham om at sikre sig enten tredje- eller fjerdepladsen, der udløser billetter til efterårets Champions League er helt åben.

Dagens Gossip