Se billederne: Trolde-eventyret er i gang

 

Omgivet af glade troldebørn bød borgmester Egon Fræhr og Alfred Thomsens datter Elisabeth Rudolph velkommen, og bandt den orange sløjfe op ved indvielsen af den flotte nye legeplads og De syngende Sten.

Ny legeplads

I arbejdet med udvikling af og visioner for Vejen by har orange tyl-sløjfer været med til at synliggøre inddragelse af, hvad børnene har arbejdet med og hvad de ønsker.

Og nogle af ønskerne har været meget konkrete som for eksempel en bred rutschebane, noget med vand og en svævebane. Noget af det, er nu ved at blive en realitet i forbindelse med renoveringen af Vejen Anlæg – i folkemunde kaldet troldeparken, hvor det i dag myldrede med glade legesyge dejlige troldeunger.

Alfred Thomsens musik spillet for fuld udblæsning

Noget helt nyt i parken er De syngende Sten doneret af Alfred Thomsens. Forunderlige mange sten, nogle sten synes at strække hals, skyde ryg eller krølle sig sammen om sig selv, - der er masser af muligheder for fantasien, når man går eller løber mellem de tons tunge kæmper og de små knudrede sten.

To af stenene er med hjælp fra musikeren Peter Wallin omdannet til musikinstrumenter. Thomas Reng og elev Frederik Holm fra Vejen Musikskole viste hvordan man spiller på dem. Mange legesyge troldeunger hoppede rundt på de mange figursten, og fantasien blomstrede og musikken gjaldede, også da børnene selv fik lov til at spille.

Troldeboller og troldekager

Efter den officielle indvielse og spil på stenene var der behov for knudrede troldeboller og grønne troldekager til de mange lækkersultne troldeunger.

Og børnene var glade i dag. Femårige Helene fra Vorupparkens børnehave fortalte glad stemme:

- Svævebanen er bare det bedste.

To andre børn grinede højlydt fra fugleredegyngen og sagde, at ”det er bare sjovt”.

Dagens Gossip