Se billederne: Tusinder sørger ved Eusebios begravelsesoptog

Den portugisiske fodboldlegende Eusebio blev mandag ført gennem Lissabons gader i et begravelsesoptog, der tiltrak store folkemængder.

Det 71-årige nationalikon, som var en effektiv målscorer i 1960 og 1970'erne, døde natten til søndag af et hjertestop.

Dagen efter blev han fragtet rundt i Lissabon i retning mod fodboldklubben Benficas hjemmebane, Estádio da Luz - lysets stadion. Eusebio optrådte i sin fornemme karriere for Benfica i 15 sæsoner.

På fortovene havde hundredvis af portugisere taget opstilling. De klappede og vinkede efterhånden, som begravelsesoptoget bevægede sig gennem byen. Flere begyndte at råbe "Eusebio er kongen".

Mere end 10.000 mennesker så på, da Eusebios lig ankom til Estádio da Luz.

Politikere og fodboldspillere fra hele verden har siden søndagens nyhed sørget over fodboldlegendens død.

Portugals præsident, Anibal Cavaco Silva, har erklæret tre dages landesorg. Derudover har han udskudt en ellers planlagt æresceremoni til fordel for Cristiano Ronaldo for at respektere Eusebio.

Cristiano Ronaldo er nutidens største fodboldstjerne i Portugal. Om en uge er Ronaldo favorit til at blive kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2013.

I 745 officielle kampe nåede Eusebio op på imponerende 733 scoringer. Eusebio, der er født i Mozambique, spillede 64 landskampe for Portugal og scorede 41 mål.

/ritzau/

Dagens Gossip