Se billederne: United og Chelsea i nulløsning

Der var på forhånd lagt op til en stor gang fodbold-forkælelse med braget mellem Manchester United og Chelsea mandag aften på Old Trafford.

Men nogen stor oplevelse blev det desværre ikke til, da de forsvarende mestre bød Chelsea og Jose Mourinho indenfor til sæsonens første stormøde i Premier League. Det hele fusede ud i en kedelig 0-0 kamp. Og en af de væsentligste forklaringer på det skal måske findes i, at netop Jose Mourinho er tilbage på trænerbænken hos The Blues.

For efter en årrække med flere målorgier mellem topholdene i Premier League, så var det et ultra stramt organiseret Chelsea-mandskab med stort fokus på defensiven, der stillede til start ude mod United. Og det betød, at det blev en ekstremt chancefattig kamp, hvor Manchester United i størstedelen af kampen havde initiativet og jagtede et mål, men ikke formåede at nedbryde Chelsea-muren.

Om United-manager David Moyes havde forudset, at Mourinho ville spille med livrem og seler, skal være usagt - men faktum er, at Moyes noget overraskende havde valgt at stille op med udskældte Wayne Rooney i startopstillingen. Rooney, der offentligt har erklæret, at han vil væk fra de engelske mestre, har lignet en færdig mand i klubben, siden Moyes tog over, men mandag fik han altså chancen i en position som offensiv midtbane bag angriberne Robin van Persie og Danny Welbeck.

Forklaringen kan være, at Moyes har taget Rooney til nåde og ønskede flere offensive kræfter på banen fra start - eller også kan den være, som flere engelske medier spekulerede i på forhånd, at det er David Moyes' måde at sige til Chelsea, som har jagtet Rooney og fået afvist bud på ham, at de godt kan glemme alt om det få ham til London.

I selve spillet på banen fightede Rooney forbilledligt, men det var tydeligt at se, at han mangler den skarphed, der som regel følger i kølvandet på kamptræning.

Generelt manglede begge mandskaber skarphed i de afgørende situationer, og derfor var det ikke den store overraskelse, at det endte med en nulløsning. United var tættest på at bryde det målmæssige dødvande, mens Chelsea, bortset fra en kort opblomstring i anden halvleg, ikke for alvor var farlige foran hjemmeholdets mål.

United følte sig på et tidspunkt snydt for et straffespark af kampens dommer, da Frank Lampard fik hænderne på en afslutning fra Tom Cleverly inde i feltet. Umiddelbart så det ud til, at United-spillerne havde ret i deres protester, men lige lidt hjalp det værterne, som altså heller ikke formåede at komme på måltavlen.

Manchester United er dermed fra land i Premier League med fire point for to kampe, mens Chelsea har syv point for tre kampe. Denne uge byder på flere store opgør for de to mandskaber, da Chelsea fredag spiller Super Cup mod Bayern München, mens Manchester United på søndag skal ud i et rivalopgør mod Liverpool i Premier League.

Se billederne nedenunder......

Dagens Gossip