Se billederne: Van Persie gjorde det onde ved gamle holdkammerater

Robin van Persies første gensyn med Emirates siden skiftet i sommer fra Arsenal til Manchester United blev en begivenhedsrig affære, da Manchester United stak en pind i Arsenals bronzedrømme med 1-1.

Allerede før kampen blev van Persie og holdkammeraterne sædvanen tro klappet ind på banen som en hyldets til de nykårede engelske mestre, og hvis man havde regnet med, at den tidligere Arsenal-spiller ville blive mødt af en pibekoncert på sin gamle hjemmebane, blev man modbevist.

For selv om der var spredte tilråb mod den hollandske Premier League-topscorer, modtog han i langt overvejende grad klapsalver af de 60.000 fans.   

Arsenal lagde ellers ud som lyn og torden, og der var kun spillet to minutter af storkampen, da Theo Walcott bragte sit mandskab i front.

Opspillet til målet var en god pasning fra Tomas Rosicky, der lagde bolden imellem to United-forsvarer, så Walcott kunne bruge sin hurtighed og på en heldig afslutning skyde bolden under David de Gea.

Dommer Phil Dowd skulle have dømt Walcott off-side, men den kendelse kom aldrig.

Føringen holdt indtil et minut før pausen. Arsenal-backen Bacary Sagna mistede koncentrationen og tabte bolden i et tilbageløb, så bolden endte i fødderne på Robin van Persie.

Sagna tog selv dysten op med van Persie, men som mod så mange andre forsvarsspillere løb United-angriberen som vinder af den duel, da han blev fældet i straffesparksfeltet og fik muligheden for at udligne fra ellevemeter-pletten.

Den chance udnyttede van Persie med stor sikkerhed, da han hårdt bankede sit 25. sæsonmål i Premier League i kassen. 

I anden halvleg var chancerne små med Manchester United som de mest nærgående. 

Særligt Wayne Rooney fik en oplagt chance for at skaffe tre point mere til Manchester Uniteds bugnende pointkasse, men den engelske angriber headede bolden over mål tæt på målstregen.

Den største Arsenal-mulighed tilfaldt Santi Cazorla, men spanieren missede med et dårligt udført frispark en god chance uden for feltet. Med det uafgjorte resultat er Arsenal stadig på en fjerdeplads i Premier League med kun tre kampe tilbage, mens Chelsea på den vigtige tredjeplads, som giver Champions League-deltagelse, har fire kampe tilbage. Manchester United har nu 85 point, Manchester City 71, Chelsea 65 point og Arsenal 64. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip