Se billederne: Zenit straffede ineffektive FC Nordsjælland

FC Nordsjællands håb om avancement til næste runde i Champions League fik en svær gang på jord efter Zenit Sankt Petersborg vandt 1-0 i Farum. Der venter dermed FC Nordsjælland en vanskelig opgave i returmødet i Sankt Petersborg på onsdag i næste uge. Det kunne dog være gået anderledes lykkeligt for det danske hjemmehold.

Det russiske storhold viste i afmålte doser verdensklassen, men de danske sølvvindere fik sat et fornuftigt tryk på gæsterne. Med det pres fulgte chancer. Og flere af dem end forventet før kampen, men det blev ved forsøgene på store muligheder til Jens Stryger Larsen, Mario Ticinovic og Oliver Tychosen. Chancer der bare skal give mål på det niveau. Zenit demonstrerede tidligt i anden halvleg på eksemplarisk vis vejen til netmaskerne.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Hulk, med et kæbeparti som et klippefremspring, slog til den nordsjællandske svaghed - at få fanget duel-spilleren Ivan Runje på det forkerte ben. Kroaten blev den lille i en løbeduel med netop indskiftede Kerzhakov, der sikkert sparkede bolden ind i det lange hjørne.

Målet faldt kort efter, at FC Nordsjælland havde brændt en stor chance ved Oliver Tychosen, men et svagt hovedstød afstedkom en hurtig russisk igangsætning og føringsmål.

Samme Tychosen forsøgte at gøre skaden god igen ved på fornemmeste vis at spille Mario Ticinovic helt fri, men kroaten sparkede lige på den fremstormende målmand Lodygin. Nordsjællænderne spillede sig til tilsvarende muligheder frem mod kampens slutning i takt med russerne trak bremsen, men uden udbytte.

FC Nordsjælland har i Superligaens første to runder lukket fem mål ind, og Kasper Hjulmand ankrede sine tropper op med en kæde af tre centrale forsvarsspillere flankeret af to wingbacks. Et stilskifte fra de danske kampe hvor en ren fire-kæde er det foretrukne forsvarsvåben.

Det kunne på papiret ligne en betondefensiv med fem reelle forsvarsspillere, men FC Nordsjælland spillede med en mobilitet, der sendte Jens Stryger Larsen og Patrick Mtiliga med frem over kanterne, mens de tre bagerste samtidig gav veteranen Nicolai Stokholm til at orientere sig om det opbyggende spil og knap så meget som oprydder.

Zenits offensive trekløver i portugisiske Danny, Andrej Arsjavin og brasilianske Hulk lever fedt af at straffe modstanderforsvar ude af balance. Derfor var det helt indlysende et nøglepunkt på den danske dagsorden at få minimeret de små rum inde centralt på banen, og så ellers leve med at russerne fik lidt ekstra plads på kanterne.

Andrej Arsjavin, en regulær specialist i hurtige omstillinger, lurede flere gange på at straffe hjemmeholdet i første halvleg. På kanten af offside rykkede han fri flere gange af FC Nordsjællands bagerste og forsøgte sig med nærgående forsøg.

FC Nordsjælland viste flere gange i de første 45 minutter, at der er høstet selvtillid og mod de seneste medaljesæsoner, og kom frem til flere chancer i den størrelsesordnen, der bare skal omsættes til mål på den internationale scene.

Det havde ikke været til at sætte en finger på, hvis de to hold var gået til pause med stillingen 1-1 eller 2-2, men det endte uden mål. Det gjorde det ikke efter pausen, desværre var kun Zenit, der kom på tavlen. Det blev ved forsøgene for FC Nordsjælland.

Se billederne nedenunder.....

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip