Se de alvorlige anklager mod Venstres top

* Et anonymt brev har fået skattesagskommissionen til at udskyde ugens afhøringer. Brevet er blevet overleveret til politiet, og ifølge Berlingske sår det tvivl om Venstres forklaringer i skattesagen.

* Tre tidligere Venstre-ministre er blevet afhørt af kommissionen. De har alle forklaret, at partiet ikke politisk interesserede sig for Helle Thorning Schmidts skattesag.

* Troels Lund Poulsen var skatteminister, da Helle Thorning Schmidts (S) skattesag blev ekspederet i september 2010. Han er under mistanke for magtmisbrug i sin tid som minister, fordi han ifølge flere embedsmænd forsøgte at påvirke Skat Københavns afgørelse i sagen.

* Han er desuden mistænkt for enten at stå bag lækage af fortrolige oplysninger om skattesagen til pressen, have kendskab til den eller at "burde kende til den". Han har afvist alle anklager.

* Peter Christensen var politisk ordfører for Venstre, da skattesagen kom frem. Gjorde sig i den forbindelse bemærket med udtalelser om "skattesvig" og "skatteunddragelse".

* Christensen var skatteminister op til folketingsvalget i 2011, hvor dele af afgørelsen på Helle Thornings skattesag blev lækket til BT.

* Lars Løkke Rasmussen var statsminister under skattesagen og formand for Venstre. Han har afvist at have drøftet sagen med Troels Lund Poulsen, og har forklaret, at ikke ønskede at blive inddraget i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip