Se de lækkede billeder: Topløs OL-skiløber skaber vrede i Libanon

Skrevet af Michael Lauritsen

12/02/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke alle steder i verden, at topløse billeder modtages med et smil på læben. Det får den libanesiske skiløber og deltager ved vinter-OL i Sotji, Jackie Chamoun, at føle.

Lækkede kalender-billeder, hvor hun poserer med skiudstyr, der lige akkurat skjuler de frækkeste detaljer, har nemlig fået sindene i kog i hjemlandet.

Ifølge den engelske avis, Daily Mail, er en video allerede blevet vist på tv i Libanon. Samtidig er sagen landet på politisk niveau. Her har minister for ungdom og sport, Faisal Karami, bedt om tiltag, der skal sikre landets omdømme.

Den libanisiske olympiske komite har ligeledes afholdt møde, og foreløbig er Jackie Chamoun blevet pålagt tavshed over for pressen.

Skiløberen nåede dog at udsende et statement via sin Facebook-profil. Her forklarer hun blandt andet, at billederne ikke er det færdige produkt. At det er still-billeder fra en video. Og, at det skulle stamme fra forberedelserne, inden de egentlige kalender-billeder skulle tages.

Jackie Chamoun beklager:

- Jeg undskylder til jer alle. Jeg ved, at Libanon er et konservativ t land, og at dette ikke afspejler kulturen, skriver hun blandt andet.

Den 22-årige OL-deltager appellerer også til, at billederne ikke spredes yderligere.

Billederne deler vandene på sociale medier. Men mange støtter Jackie Chamoun og undrer sig over, at regeringen vil bruge kræfter på sagen i en tid, hvor landet plages af bilbomber og vold.

Libanon betrages ellers som et af de mere frigjorte lande i Mellemøsten. Kvinder må i vid udstræknig klæde sig, som de vil, ligesom alkohol er accepteret mange steder.