Se den sjove video: 90'erbørn er i chok, da de finder ud af, hvad sangen ‘Macarena’ handler om

Var vi unge i 90’erne, stod vi og dansede den på diskoteket med en isbjørn i hånden. Var vi børn, foregik det i fritidsklubben med en toast. Men vi har alle danset og sunget med på den. ‘Macarena’ af Los Del Rio med den karakteristiske dans.

Men har du nogensinde overvejet, hvad du sang, når du stod og skrålede: ‘Håmmmmimmm mmmimimii Macarena, HEEEEEEY MACARENA!’ ?

Måske vidste du det godt i forvejen, men for de nu voksne 90’erbørn i denne video, kom sangens budskab overordentligt bag på dem.

Sangen handler nemlig om Macarena, som må siges at være lidt løs på tråden. I hvertfald vinker hun farvel til kæresten Vitorino, der skal i krig. I stedet for at sidde derhjemme og græde og vente, vælger hun fluks at hoppe i kanen med to af hans bedste venner.

- To venner? Sagde hun TO venner, spørger en af personerne i videoen.

Og ja. det gjorde hun.

- Jeg troede, Macarena var en dans, siger kvinden i videoen.

- Er pigens navn Macarena??

Undskyld, hvis vi også spolerede din barndoms minder.

‘Macarena’ blev først udgivet på spansk i 1992. Det er her, hele historien om den utro Macarena udfolder sig. I 1996 blev den et kæmpe internationalt hit, da den blev remixet og dele af teksten oversat til engelsk.

Selvom Los Del Rio stadig synger omkvædet på spansk, burde man som engelsktalende også have hørt sætningrne:

- Tænk ikke på min kæreste. Drengen, hvis navn er Vitorino. Jeg vil ikke have ham, kunne ikke holde ham ud. Han var ikke god, så jeg… hahaha.

Og:

- Helt ærligt, hvad skulle jeg have gjort? Han var udenbys, og hans to venner var så fine.

Det var dog ikke noget, vi her på Dagens.dk nogensinde lagde mærke til, når vi hoppede rundt på dansegulvet. Her handlede det hele om at koordinere arme og ben, mens man stod oprejst på sine plateausko.

Hør henholdsvis den internationale og spanske version af sangen herunder:

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip