Se det her: Live-tv fra dansk havørnerede

Så er der Bigbrother for fugle-vildt.

For første gang nogensinde er det nu muligt at følge med i et havørnepars hverdag. 24 timer i døgnet.

Dansk Ornitologisk Forening har i forbindelse med Projekt Fokuseret Fugleforvaltning sat et kamera op ved en havørnerede, der ligger på et af Fugleværnsfondens reservater.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her.

Ørnereden havde online-premiere søndag, og kameraet vil nu sende fra reden døgnet rundt i hele ynglesæsonen.

- Vi vil gerne vise danskerne, at vi også har vild og spændende natur i Danmark, som vi normalt ikke har mulighed for at se. Vi håber, at mange danskere vil følge med i ørnenes liv og forhåbentlig få et helt nyt indblik i, hvordan denne store rovfugl lever, siger biolog Jørn Dyhrberg Larsen fra Dansk Ornitologisk Forening.

Havørneparret har siden december i fjor bygget videre på reden, som de første gang anvendte i ynglesæsonen 2012. En havørnerede er et imponerende bygningsværk, der kan blive over tre meter høj og veje over 500 kilo.

Havørnene har i øjeblikket to æg i reden, og ørneparret ruger fast. Omkring midten af april forventes det, at æggene klækker, og derefter vil man kunne følge ungerne i reden over et par måneder.

- Det er en rigtig spændende tid, vi går i møde. De næste mange måneder kommer der til at ske mange spændende ting i reden, og vi får et indblik i ørnenes liv, som vi ikke har haft før i Danmark, siger Allan Gudio Nielsen, naturvejleder i Fugleværnsfonden.

Den præcise placering af reden afsløres først, når der er unger i reden. Hemmeligholdelsen sker for at undgå, at fuglene forstyrres i perioden, hvor de har æg i reden og er ekstra sårbare over for forstyrrelser. 

Du kan se det ved at klikke HER. Livesignalet findes i bunden af siden.

Dagens Gossip