Se hvad hun skal: Sonja Richter på vej til Hollywood

Sonja Richter får chancen for et internationalt gennembrud i dramaet »The Homesman«.

Ifølge branchebladet Hollywood Reporter kommer den 39-årige skuespillerinde til at arbejde sammen med Oscar-belønnede stjerner som Meryl Streep, Hilary Swank og Tommy Lee Jones. Sidstnævnte står også bag kameraet, ligesom han har været med til at skrive filmen.

Med billetten til Hollywood gør Richter en lang række mandlige kolleger følgeskab. Amerikanske producenter har de senere år gjort skuespillere som Mads Mikkelsen, Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen og Jesper Christensen verdensberømte, ligesom Nicolas Bro, Thure Lindhardt og Nikolaj Lie Kaas har fået godt fat i Hollywood, men det har ligget tundt på spindsesiden.

Her er det instruktørerne Susanne Bier og Lone Scherfig, som har gjort sig bemærket siden Iben Hjejle tilbage i 2000 spillede den kvindelige hovedrolle i Stephen Frears’ romantiske komedie »High Fidelity« over for John Cusack.

»The Homesman« udspiller sig i 1880ernes Nebraska og handler om transporten af en gruppe sindssyge kvinder fra Nebraska til civilisationen i Iowa.

Indspilningen af Sonja Richters Hollywood-debut er i gang og på rollelisten ses også James Spader, John Lithgow og Meryl Streeps datter Grace Gummer.

Skuespillerindens seneste danske film var »Kvinden der drømte om en mand«, som Per Fly instruerede i 2010.

Dagens Gossip