Se hvordan ejendomsmæglernes drømmehus ser ud

Skrevet af Holger Madsen

31/01/2014

Mest læste i dag

Hvis dit hus har røde mursten og sortglaseret tegltag, ja så topper det ejendomsmæglernes ønskeseddel over huse, de gerne vil have til salg. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse blandt mæglerne fra RealMæglerne Holding.

Hvilke byggematerialer gør et hus mest salgbart? Det spørgsmål er samtlige mæglere hos Realmæglerne og BoligOne blevet stillet. Og resultatet af undersøgelsen viser, at de røde mursten, glaseret tegltag og trævinduer med aluminium på ydersiden er de byggematerialer, som gør huse mest attraktive i det nuværende marked. Er huset derimod bygget med gasbeton, eternittag og plastvinduer, er det mindre attraktivt og kan derfor være sværere at sælge.

At røde mursten er populære er et udtryk for tidsånden på boligmarkedet, hvor der efterspørges vedligeholdelsesfrie materialer. Efter nogle år med økonomisk turbulens, vil boligkøbere gerne have sikre rammer for deres økonomi. Det mærkes blandt andet i form af en øget efterspørgsel efter boliger med lave vedligeholdelsesomkostninger. De røde mursten er bl.a. ofte benyttet til de såkaldte murermestervillaer, som har ry for at være sunde huse bygget i gode materialer.

At glaseret tegl topper listen over populære tagmaterialer, kan derimod ses som et tegn på den spirende optimisme på boligmarkedet. Troen på bedre tider øger efterspørgslen efter lidt mere luksuriøse boliger, hvor der er anvendt dyrere byggematerialer. "Da vi lavede en tilsvarende undersøgelse for et par år tilbage, var almindeligt tegltag mere populært end glaseret tegltag. Men i forhold til dengang er temperaturen steget adskillige grader på boligmarkedet. Og det afspejler sig i hvilke byggematerialer, der er mest populære", forklarer direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Hvad angår de indvendige byggematerialer viser undersøgelsen, at når det gælder valget af gulvbelægning i værelser og stuer, er trægulve det med afstand mest attraktive.

Tabel: Så attraktive er de forskellige byggematerialer målt på en skala fra 1 til 10 (med 10 som højeste værdi)

VINDUER

Karakter fra 1 til 10 (med 10 som topkarakter)

Træ

6,3

Aluminium

4,6

Plast

3,6

Træ/alu

8,9

   

TAG

 

Almindeligt tegl

8,0

Cementtegl

6,3

Glaseret tegl

8,4

Eternit

4,4

Tagpap

6,3

Stråtag

4,9

Skifer

7,5

   

YDERMURE

 

Røde mursten

7,8

Hvide mursten

4,1

Gule mursten

5,1

Vandskurede/filsede/pudsede mure

7,0

Træ

4,6

Bjælketræ

4,5

Gasbeton

2,5

   

GULVE TIL STUER OG VÆRELSER

 

Træ

8,5

Klinker

5,6

Laminat

4,5

Linoleum

2,8

Gulvtæpper

4,4

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk 

 Læs flere nyheder fra FinansBureauet her