Se sandheden: så tæt på formel 1 er Kevin Magnussen

BT er taget til Belgien for at undersøge Kevin Magnussens formel 1-chancer

Er Kevin Magnussen millimeter-tæt på formel 1? Eller er han i virkeligheden milevidt fra en debut i motorsportens kongeklasse?Den 20-årige dansker har med to overbevisende Young Drivers-test for McLaren understreget, at han er klar til en fast plads i formel 1-feltet 2014. Men realistisk bedømt er otte af de 11 team allerede lukket formel 1-land for Kevin Magnussen, og kun tre team synes relevante for danskeren i 2014 – McLaren, Force India og Marussia.

Drømmescenariet for Kevin Magnussen er et sæde hos McLaren, men det engelske team får næppe plads til deres danske juniorkører før tidligst i 2016. De to nuværende kørere, Jenson Button og Sergio Perez, har options frem til 2015, og de synes begge at sidde sikkert i deres sæder.

Efter et langvarigt partnerskab med Mercedes skal McLaren fra 2015 køre med Honda-motorer. Japanerne er meget forhippet på at arbejde sammen med Button, der er en af de mest erfarne kørere i feltet – en uvurderlig fordel, når den nye formel 1-motor skal udvikles. Samtidig har Button allerede tætte links til Honda, som han kørte for, inden han i 2008 blev verdensmester i den Honda-finansierede og -udviklede Brawn-racer. Endelig er Button uhyre populær i Japan, ikke mindst fordi han er forlovet med den lokale supermodel Jessica Michibata, så alt tyder på, at de ’japanske forbindelser sikrer Button et McLaren-sæde i hvert fald frem til og med 2015.

Alligevel er der rygter i depotet på Spa-Francrchamps om, at McLaren overvejer at droppe Button allerede efter denne sæson. Selv siger Button:

- Jeg har en option om at køre for McLaren i 2014, men det er op til teamet at indfri den. Jeg vil i hvert fald meget gerne fortsætte, siger Button til BT.

Hvis Button om et par år stadig har indflydelse på, hvem der skal afløse ham, vil han næppe pege på Magnussen. Englænderen er netop blevet manager for en anden af McLarens juniorkørere, belgieren Stoffel Vandoorne, der i år er Magnussens primære titelrival i Renault World-serien.

Sergio Perez kører i år sin første sæson for McLaren, hvor han har scoret pæne, men absolut ikke prangende resultater. Alligevel synes også hans McLaren-fremtid sikker: Teamets mangeårige hovedsponsor, Vodafone, forlader formel 1 efter denne sæson, og når McLaren i december præsenterer mobiltelefon-gigantens afløser, tyder alt på, at det er et mexicansk firma. Og mon ikke de insisterer på, at Perez får i hvert fald mindst én chance til?

McLaren har kun én gang tidligere givet en debutant ’af egen avl chancen i formel 1 - Lewis Hamilton i 2007. Englænderen var tæt på at vinde VM i første sæson, men alligevel siger teamchef Martin Whitmarsh nu til BT:

- McLaren er ikke det optimale sted for Kevin at starte sin formel 1-karriere – der vil være for meget pres forbundet med at debutere for et topteam.

For få uger siden lignede Force India det oplagte 2013-team for Kevin Magnussen. Teamet havde allerede et teknisk samarbejde med McLaren, og Kevin Magnussen havde allerede været på besøg i deres hovedkvarter ved Silverstone-banen.

Planerne var så langt fremme, at Kevin skulle have kørt for Force India ved Young Driver-testen i juli.

- Men da der pludselig blev åbnet for, at vi måtte bruge vores faste kørere i testen, valgte vi dén løsning – og så blev der ikke plads til Kevin, siger Force India-teamchef Bob Fernley til BT.

At Force India alligevel fandt tid til at teste den engelske GP2-kører James Calado vil Fernley ikke kommentere.

Samtidig er det nu klart, at det tekniske samarbejde mellem Force India og McLaren slutter efter denne sæson.

- Ja – det kan jeg bekræfte, siger Fernley.Det lille Marussia-team ligner mere og mere Kevin Magnussens bedste chance for at køre formel 1 i 2014. De har allerede et teknisk samarbejde med McLaren, men skal fra næste sæson køre med Ferrari-motorer.

McLaren-chef Martin Whitmarsh fortalte i sidste måned BT, at han vil prøve at hjælpe Kevin Magnussen ind i formel 1 allerede næste år. Når samarbejdet med Force India slutter ved årets udgang, er Marussia det eneste team, McLaren-chefen har direkte indflydelse på.

Marussia debuterede i formel 1 under Virgin-navnet for tre år siden og har lige siden ligget i bunden af feltet. Selv med de nye Ferrari-motorer er der ikke udsigt til, at den position ændrer sig i 2014, hvor en eventuel ny Marussia-kører kan få det svært: Ferrari har placeret deres juniorkører Jules Bianchi i teamet, og franskmanden kan med sin erfaring og direkte links til motorleverandøren stjæle fokus fra teamets anden kører.

Kevins far, Jan Magnussen, ved bedre end de fleste, at det kan være farligt for karrieren at starte sin formel 1-karriere i et lille team.

- Jeg vil råde Kevin fra at køre for Marussia, siger Jan Magnussen til BT.

- De vil ikke være konkurrencedygtige – det vil være lidt ligesom at stille op i Tour de France på en Christiania-cykel.

- Vi vil ikke kommentere rygterne om Kevin Magnussen, og vi tager først stilling til vores 2014 line-up sidst på sæsonen, siger Marussias kommunikationschef, Tracy Nowak, til BT.

- Men jeg vil godt understrege, at vi har været meget tilfredse med Jules Bianchi og Max Chilton i år.

Samtidig bekræfter Nowak, at Marussias tekniske samarbejde med McLaren fortsætter i 2014.

Kevin Magnussen – millimetertæt på formel 1? Eller milevidt fra? De næste uger bringer svaret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip