Se udviklingen: Her steg og faldt boligpriserne i 2013

Som boligejer er det ikke helt lige meget, om du bor i nord eller syd, øst eller vest. Danmarkskortet nedenfor viser, hvordan 2013 endte for boligejerne i de danske kommuner. Solgte du din bolig i 2013, angiver farven, om du fik en gevinst eller et tab i forhold til, hvis du havde solgt boligen året før.

Men kortet skal tolkes med omtanke, og selvom man bor i en rød kommune, er det ikke ensbetydende med den rene elendighed.

- Det er vigtigt at huske, at boligmarkedet er ligesom aktiemarkedet: Så længe man ikke sælger, betyder det ikke så meget, at priserne falder. Samtidig afhænger den enkelte boligejers situation af, hvornår man selv har købt boligen, og sidst men ikke mindst skal man også være opmærksom på, hvad udgangspunktet for stigningen eller faldet er, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og forklarer:

- I røde kommuner som fx Herlev og Silkeborg ligger huspriserne faktisk over gennemsnittet, til trods for at de faldt i 2013. I nogle af de grønne kommuner er boligpriserne til gengæld trykket helt i bund, så den stigning, der har været, har kun hjulpet kommunerne lidt på vej, men ikke fjernet dem fra bunden af prisindekset.

Milde vinde over Syd- og Vestsjælland

Netop den tendens manifesterer sig i Syd- og Vestsjælland. Her finder vi nogle af landets laveste boligpriser, men 2013 har alligevel sendt en mild medvind i retning af de trængte kommuner.

Anderledes ser det ud for kommuner som Morsø og Thisted, der begge ligger i Top 5 over kommuner, der har de laveste huspriser, og som har opleve et yderligere prisfald i 2013.

Nordsjælland fortsætter op

De kommuner, der i forvejen har de højeste kvadratmeterpriser for villaer og rækkehuse, fortsatte opad i 2013. Det drejer som om den evige etter, Gentofte, hvis priser steg med rundt regnet 10 procent. Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, København og Dragør der sammen med Gentofte udgør de 5 dyreste kommuner, har alle haft prisstigninger på mellem 4 og 10 procent.

I gennemsnit steg priserne på villaer og rækkehuse med 1,3 procent i 2013.

Se udviklingen i salgspriserne på kortet nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip