Se verdens største containerskib anløbe Aarhus Havn

Forleden listede det under storebæltsbroen, og nu er verdens største containerskib anløbet Aarhus Havn. Det kolossale skib med navnet Mærsk Mc-Kinney Møller er på sin jomfrurejse, som altså også bringer kæmpen til smilets by. Her vil nysgerrige kunne se skibet ligge ved kajen frem til i aften.

Fulgt af slæbebåde og solnedgangen gled det enorme skib søndag aften ind mod havnen i Aarhus.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Containerskibet, som er opkaldt efter Hr Møller, er 400 meter langt og 59 meter bredt. Det kan fragte 18.000 containere på én gang - det er så mange, at de ville nå ud i stratosfæren, hvis de blev stablet oven på hinanden.

Mærsk Mc-Kinney Møller er det første af i alt 20 nye skibe i den såkaldte Triple E-klasse, som Maersk Line har bestilt i Sydkorea. Ud over at være verdens største ligger det også i front, når det gælder energiforbruget og teknologien ombord.

SE OGSÅ: Verdens største containerskib til tiden under Storebæltsbroen

Kæmpeskibet skal fremover ligge i fast rute fra Kina over Sydkorea, Malaysia op gennem Suezkanalen til Marokko, Tyskland, Polen for at nå Aarhus og slutte i Göteborg.

I aften fortsætter Mæsk Mc-Kinney Møller derfor jomfrurejse til Göteborg, men vender altså snart tilbage til dansk farvand igen.

SE BILLEDERNE AF DET KÆMPE CONTAINERSKIB I AARHUS HERUNDER:  

Dagens Gossip