Se video: Bevar familielægen

Hvis din læge skal kunne yde den hjælp og service, du ønsker, skal din læge fortsat drive og lede sin lægepraksis. Din læges klinik skal ikke ledes fra regionernes skriveborde.

 

 
!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=("https:"==document.location.protocol?"http://player-services.goviral-content.com".replace(/^http\:/,"https:"):"http://player-services.goviral-content.com")+"/embed-code/index/find?placementVersionId=1076587313678375471490036",d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,"script","gv_script_1076587313678375471490036");

Bestyrelsen for de praktiserende læger besluttede den 5.maj enstemmigt at anbefale medlemmerne at aflevere ydernumrene og dermed afbryde samarbejdet med det offentlige for at blive helt private erhvervsdrivende.

Anbefalingen er et resultat af, at regionerne har opsagt aftalen med de praktiserende læger og at sundhedsministeren i fredags præsenterede et lovindgreb, der fjerner lægernes medindflydelse på driften af deres egne klinikker.

- Vi mener, at lovindgrebet er så vidtgående, at vi er nødt til at reagere. Under den lov, som ministeren har præsenteret, kan vi ikke give vores patienter en ordentlig lægehjælp og service," siger Henrik Dibbern, formand for de praktiserende læger.

Konkret betyder det, at når de praktiserende læger afleverer deres samarbejdsaftaler med det offentlige, vil danskerne komme til at betale for at gå til lægen pr. 1. september 2013, hvor overenskomsten udløber.

Afleveringen af samarbejdsaftalerne skal i den kommende tid drøftes på fem regionale medlemsmøder.

- Bestyrelsens anbefaling til medlemsmøderne er klar. Vi må konstatere, at regionerne ikke ønsker et samarbejde med de praktiserende læger og det må vi tage til efterretning. Vi anbefaler derfor alle medlemmer til at aflevere samarbejdsaftalen og blive helt private erhvervsdrivende", siger Henrik Dibbern.

Denne artikel er sponsoreret indhold!

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip