Se video: Bøsser gift under politibeskyttelse

Alligevel virkede de begge trods alt en smule overvældede over at have et par hundrede journalister samt, ikke mindst, ligeså mange politifolk med til globryllup, da de onsdag sagde oui til hinanden på rådhuset i den sydfranske by Montpellier. Det skriver Berlingske.

Efter en række massive og i flere tilfælde voldelige demonstrationer mod loven tog sikkerhedsstyrkerne forståeligt nok ingen chancer. Ceremonien måtte udsættes en halv time på grund af en bombetrussel, men herefter gik alt efter planen med regeringens talskvinde, Najat Vallaud-Belkacem, blandt gæsterne, dog som privatperson.

»En lov kan, som Luther King sagde, ikke tvinge os til at elske hinanden, men den kan tvinge os til ikke at lynche hinanden,« sagde Vincent Autin, der i årevis har kæmpet for homoseksuelles rettigheder.

»Under alle omstændigheder er det vigtige i dag, at kærligheden har triumferet over hadet. Vi er nødt til at elske hinanden i det her samfund, som har tilstrækkelig mange andre problemer.«

Der er i hvert tilfælde god brug for en smule forsoning efter en lang og overraskende hadefuld debat om den nye lov. Selv om et klart flertal af franskmændene ifølge meningsmålinger går ind for homoseksuelles ret til at gifte sig på lige vilkår, har modstanderne den ene gang efter den anden formået at samle hundredtusinder til demonstrationer.

Protesterne har ved flere lejligheder udviklet sig til voldelige sammenstød mellem politiet og højreradikale grupper blandt modstanderne. Samtidig melder borgerretsgrupper om en markant stigning i antallet af voldelige overfald mod homoseksuelle med gennemtærskningen af en hollandsk kunsthistoriker bosat i Paris som det mest makabre eksempel. Også ledende socialistiske politikere, heriblandt præsident Francois Hollande, har måttet løbe spidsrod ved såkaldte escrache-aktioner, hvor de er blevet buhet ud af demonstranter.

Helt galt endte det, da en ældre og kendt højrenational historiker forleden skød sig en kugle for panden i Notre Dame-katedralen i protest mod de homoseksuelles ret til at gifte sig.

Se videoen nedenunder.....

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip