Se video: Fremtidens bil er smartere end din smartphone

Det stiller større krav til mobilnettet.

Det er ikke bare mobiltelefoner, der er blevet til smartphones – bilerne er også blevet smartere. Nye biler på markedet kan kommunikere med hinanden, trafikkontrollen eller serviceværkstedet.

Biler med internetadgang er en trend, der er kommet for at blive. En af dem er elbilen Renault Zoe.

- I Zoe kan man via mobilnetværket komme online, og opdatere bilen med vej, vejr og trafikforhold med de forskellige apps, der er installeret i bilen på forhånd, siger pressechef for Renault Danmark, Søren Hyltoft Thomsen.

Artiklen fiortsætter under videoen:

 

Teleselskaber opruster

De nye, smarte biler stiller højere krav til de forskellige teleselskabers mobilnetværk, der før kun har skullet levere data via mobilnettene til smartphones og tablets, siger netværksspecialist hos Telia, Karen Møller:

 

- Det stærke netværk har indtil nu primært kommet vores smartphones, tablet og laptops til gode.

 

Teleselskabernes investering i den nyeste udvikling inden for machine to machine eller M2M vil desuden betyde, en væsentlig forøgelse af bilisternes sikkerhed og komfort.

 

Behovet for internetadgangen er størst i byerne. Og det er en særlig udfordring for teleselskaberne at levere internetadgang til biler, der kører rundt imellem høje bygninger:

 

- Derfor har vi fokuseret på de mest befolkningstætte dele af landet … Men både bilister og andre brugere vil snart mærke en forskel, når vi udbygger og sammenlægger netværket - både mht. 3G og 4G - og dermed skaber en endnu bedre dækning i store dele af landet.

Vores biler bliver endnu smartere
Renualt Zoe er blandt de biler på markedet, der lige nu har flest funktioner, der har internetadgang, og ifølge digital trendekspert Christiane Vejlø er det et skridt i retningen mod fremtidsbilen:

- Det med at have internet i bilen bliver helt sikkert noget, vi alle vil få i fremtiden. Internettet giver os mulighed for at indsamle data, så vores køretur bliver mere intelligent. Det betyder, at vi kan vide, om der er trafik eller vejarbejde. Eller vi kan måske få et tip om, hvor der er tilbud på kaffe, hvis vi sidder og bliver trætte ved rettet.

I Machine to Machine - eller M2M-udstyrede biler kan man få opdaterede ruteoplysninger, sørge for at bilen kan bruges som digitalt kreditkort, selv sørge for at ringe til Falck ved ulykker.

 

Og fremover vil de kunne levere indhold fra streamingtjenester som Spotify og HBO under hele turen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip