Se video: Her kæmper fiskere i timevis for at redde spækhugger

Skrevet af Ann Katrine Warren

08/11/2013

Mest læste i dag

Jason Vonick, Nick Segal og John Oakes fik den 30. oktober en fisketur de aldrig glemmer. De fangede nemlig ingen fisk, med i stedet reddede de en spækhugger.

De tre fiskere opdagede spækhuggeren, som var kommet for tæt på land og sad ubehjælpeligt fast på klipperne i Klakas Inlet i Alaska. I næsten fire timer kæmpede de for hvalens liv.

Med en jolle kom de helt tæt på den unge hunhval. Resten af flokken holdt sig i nærheden og havde adskillige gange forgæves forsøgt at skubbee den strandede spækhugger fri.

LÆS OGSÅ: Ny video: Vestjyder overrasket af hval under fisketur

I første omgang sørgede de tre fiskere for, at spækhuggeren blev holdt fugtig og afkølet ved at sprøjte vand på den. Imens ventede de på, at tidenvandet skulle gøre redningsaktionen lettere.

Og tålmodigheden lønnede sig.

- Så snart vi blev klar over, at vi faktisk kunne rykke hende en en lille smule, gjorde vi bare, hvad vi var nødt til at gøre - med grynt, stønnen og sved. Og så lykkedes det, fortæller fiskerne til RigthThisMinute.

Mændene brugte årerne fra deres jolle til at løfte spækhuggeren fri, og hunhvalen virkede taknemmlig for hjælpen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Hun lå bare der stille og roligt under arbejde og lod os gøre, hvad vi var nødt til. Hvis holdt op med at klappe hende, begyndte hun at pive mere, fortæller Jason Vonick.

En stor del af redningsaktionen blev optaget på video, og et sammendrag er siden blevet lagt på YouTube.

Se den fantastiske video med fiskerne og spækhuggeren herunder: