Se video: Lisbeth Dahl instruktør i kendt lystspil i Tivoli

Den Grønne Elevator, som er én af historiens mest succesfyldte lystspil, rykker ind Glassalen i 2014, hvor den opsættes for første gang i Tivoli-regi.

Med et stjernespækket hold genopsættes forestillingen med bl.a. Bodil Jørgensen og Tommy Kenter i de bærende roller.  De er klar til at kaste sig over teaterklassikeren, der siden første danske opsætning i 1920 har trukket tusindvis af mennesker i teatret.

Lisbet Dahl er instruktør på forestillingen, og med denne opgave er den prisvindende skuespiller tilbage i Tivoli efter 15 års fravær. Premieren finder sted den 20. februar 2014.

Drøm går i opfyldelse

Det er ikke nogen hemmelighed, at Tommy Kenter gennem hele sin karriere har drømt, om at medvirke i lige netop den her forestilling. Nu bliver drømmen opfyldt, når han træder ind på scenen, som den underkuede ægtemand Billy. Og til det siger Tommy Kenter, der i sin medvirken i Vild med Dans tog alle med storm,

- Som ung nybagt teaterskoleelev havde jeg havde tre mål i sin karriere: At spille Lenny i ”Mus og Mænd”, at blive stjerne i Cirkusrevyen og endelig - at spille med i Den grønne Elevator. To af disse mål har jeg opnået og nu kan jeg sætte flueben udfor “Den grønne Elevator” oveni købet i selskab med Bodil Jørgensen der er blandt Danmarks dygtigste skuespillere, fortæller Tommy Kenter.

Garvet kvinde i instruktørstolen

Den Grønne Elevator er ikke ukendt land for skuespiller og instruktør Lisbet Dahl. Hun har selv inkasseret kæmpe succeser i rollen som Blanche.  Det gjorde hun tilbage i 1986 på ABC Teatret i København og igen små ti år efter på Privat Teatret i 1996, begge gange i selskab med Claus Ryskjær. For fuld udblæsning leverede de en bombe af en cocktail, hvor de forsmåede ægtefæller søger den grumme hævn.

Når Lisbet Dahl sætter sig i instruktørstolen i Glassalen sker det i denne omgang med én kasket på, skuespillet har hun overladt til de andre og hun siger i den forbindelse:

- Jeg glæder mig sindssygt meget til opgaven, fordi det er det sjoveste lystspil, der samtidig udfordrer de medvirkende skuespillere til at vise det bedste og det ypperste de kan. Det er også første gang jeg skal instruere en skuespiller i at spille en rolle jeg selv tidligere har elsket at spille. Det bliver for sjovt, siger Lisbet Dahl med vanlig begejstring.

Den Grønne Elevator foregår i en New Yorker-stemning med det ikoniske og charmerende look fra sen 50’ernes USA.

Se interview med Lisbeth Dahl - tryk på videoen nedenunder......

 

Dagens Gossip