Se video: Mobilt mælkepulverpakkeri fra Arla til Afrika

Pakkeriet sendes om kort tid fra Arla Foods Akafa i Danmark til Elfenbenskysten, hvor Arla sammen med en lokal samarbejdspartner vil sælge mælkepulver i små forbrugerpakker.

- Når vi skal afprøve nye markeder, er det vigtigt at være tæt på, så vi nemt kan skrue op og ned for produktionen afhængig af efterspørgslen. Med det nye mobilpakkeri undgår vi at bygge et permanent anlæg før vi kender markedet, siger Bent Strandfelt, der er ansvarlig for indretning af Arlas pakkerier.

Grøn energi fra solceller

Pakkeriet er på i alt 90 kvadratmeter, og er malet i en afdæmpet gul farve. Indvendig er containerne beklædt med rengøringsvenlige gråmeleret vinyl på gulve og vægge. Taget er beklædt med 96 solpaneler, som gør pakkeriet selvforsynende med energi.

Solpanelerne kan levere energi til 12 timers produktion om dagen samt til tre timers oplagret strøm. Alle samlinger er svejset så tæt, at insekter og kryb holdes ude, og ventilationsanlægget sørger for en inde-temperatur på højest 25 grader.

De tre rum er indrettet til at kunne modtage paller med 40 sække mælkepulver á 25 kilo. Mælkepulveret leveres af danske Akafa. Sækkene tømmes i en stor tragt, som via et lukket rørsystem sender mælkepulveret til en posefylder. Her pakkes pulveret i forbrugerpakker á 25 gram, svarende til 1 glas mælk.

Pakkeriet er desuden indrettet med laboratorium samt omklædnings- og toiletfaciliteter.

Kører efter europæiske standarder

Mobilpakkeriet opstilles hos Arlas samarbejdspartner i Elfenbenskystens hovedstad Abidjan, hvor det vil blive drevet af syv lokale medarbejdere.

- Vi sørger for, at medarbejderne ansættes under forhold, der lever op til gældende europæiske standarder for både fødevarehygiejne og arbejdsmiljøregler, siger Bent Strandfelt.

Det nye mobilpakkeri skal efter planen være i drift 1. oktober i år.

Se video nedenunder.....

Dagens Gossip