Se video: PSY klar med ny »Gangnam Style«

Vi taler om storhittet »Gangnam Style«, som den sydkoreanske rapper Psy har hittet med verden over siden udgivelsen af nummeret sidste sommer.

Nu har »Gangnam Style« fået en længe ventet opfølger med titlen »Gentleman«. Nummeret blev frigivet fredag og fik en - mildt sagt - blandet modtagelse.

»Bare vent til Kim Jong-Un (Nordkoreas leder, red.) hører den her, så kan Sydkorea godt forberede sig på at blive »nuked,« skriver en bruger, Terry Terrier, i en kommentar til sangen på YouTube.

»Det er gakket, det er tosset, og det er ikke til at holde ud,« skriver Ekstra Bladets anmelder.

Musikanmelder hos Berlingske, Michael Charles Gaunt, mener dog, at nummeret har sine kvaliteter.

»Jeg tror ikke, den får samme popularitet som »Gangnam Style«. Det sker én gang ud af en milliard, at et nummer tager verden med storm, sådan som Psy gjorde med »Gangnam Style«. Men når det er sagt, så minder det nye nummer jo lidt om det første hit. Den bygger lidt på samme succesformular – hårdtpumpet Korea-pop blandet med Psys rap på koreansk og gebrokkent engelsk,« siger Michael Charles Gaunt.

Han mener ikke, nummeret skal vurderes på dets kunstneriske indhold, men på dets status som globalt popfænomen.

»Kunstnerisk er musikken ikke videre interessant. Jeg tror, det handler om noget andet. Det er en dans, en gimmick og en stemning, han fremkalder. Under alle omstændigheder tror jeg, at Psy har skrevet sig til en plads i den store pophistoriebog som et globalt fænomen,« siger Michael Charles Gaunt.

Selv om »Gentleman« blev frigivet natten til fredag, mangler verden endnu at se de dansetrin, der skal ledsage tonerne. Netop dansen spillede en afgørende rolle for »Gangnam Style.

De nye dansetrin bliver først afsløret lørdag ved en koncert på World Cup Stadium i den sydkoreanske hovedstad Seoul.

»Hvis videoen er bare en anelse vildere end Gangnam Style-videoen, og det tror jeg, man har gjort alt for at sikre, så er der en god chance for, at han kan gå hen og gentage succesen,« siger musikvært på DR, Henrik Milling.

Han mener ikke, det giver mening at vurdere selve sangen.

»Det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan den lyder. Psy er et YouTube-fænomen, det er ikke musikken, men dansen og billederne, der er det afgørende. Det er eksponeringen på YouTube, der er afgørende for, om Psy får en succes med »Gentleman« eller ej,« siger Henrik Milling.

»Eksponeringen på YouTube er helt afgørende, også for om sangen efterfølgende bliver solgt og downloadet på de forskellige musiktjenester på nettet. Den amerikanske musikhitliste Billboard sammensætter deres hitliste ud fra, hvor mange gange en video bliver streamet. Så hvis man vil frem i verden, så afhænger det af at få skruet en opsigtsvækkende video sammen,« siger DR-værten.

Koncerten med Psy kan følges via YouTube, der livestreamer fra begivenheden, som finder sted lørdag middag dansk tid.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip