Se video: Statsminister prøver sig som taxachauffør

Forestil dig du skal med en taxa fra A til B. Undervejs opdager du, at chaufføren er dit lands statsminister, som giver dig en gratis tur. Det lyder helt usandsynligt.

Ikke desto mindre var det tilfældet i Oslos gader, hvor den norske statsminister, Jens Stoltenberg, en dag i juni vikarierede som taxachauffør.

- Det er vigtigt for mig at høre, hvad folk egentlig mener. Er der et sted, folk virkelig er ærlige, så er det i en taxa. Det kommer frit fra leveren, siger Jens Stoltenberg til avisen VG.

Statsministeren ser som oftest Oslos gader fra bagsædet, men han havde større problemer med automatgear end med at finde vej.

- Taxaen havde automatgear, og det sled jeg en del med. Når jeg troede, at jeg trykkede på koblingen, så var det bremsen. Det resulterede i en hård opbremsning, siger Jens Stoltenberg, som også fik kritik for kørslen af passagererne.

Hvis Stoltenberg skulle tabe det forventede tætte valg, skal nordmændene dog ikke forvente, at han skifter erhverv.

- Jeg tror både landet og de norske taxapassagerer er bedst tjent med, at jeg er statsminister og ikke taxachauffør, siger Jens Stoltenberg.

- Det var meget interessant. Jeg kan godt lide at snakke med folk, og jeg kørte i flere timer. Jeg synes næsten, det var synd, da det var slut.

Filmen bliver brugt som et led i den norske valgkamp op til valget 9. september. Den vil blandt andet blive vist i biografer og på forskellige internetplatforme.

Se videoen nedenunder.....

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip