Se video: Stønne-dronningen og skrige-prinsessen mødes i dag

Når russiske Maria Sharapova og portugisiske Michelle Lacher de Brito i dag tørner sammen i anden runde af Wimbledon, så er det samtidig to af sportens vildeste skrigere, som krydser ketchere. Begge har gjort sig mere end bemærket med stemmebåndet, og de er kendt for at bringe en vild lydside i kampens hede.

Maria Sharapova er på det nærmeste stønneriets ukronede dronning. Men Michelle Lacher de Brito er det hysteriske skrigeris kronprinsesse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Ifølge The A List er 26-årige Maria Sharapova blevet målt til 105 decibel. Det er samme lydniveau som en motorcykel. Men hun får baghjul af 20-årige Michelle Lacher de Brito, som er blevet målt til 109 decibel svarende til et løvebrøl.

Begge har mødt kritik for deres hang til høje lyde.

I 2009 blev Michelle Lacher de Brito som blot 16-årig buh'et af banen i French Open efter at have stønnet så højt, at modstanderen, Aravane Rezai, måtte indgive en klage. 

- Det er bare noget, jeg har gjort, siden jeg ikke var ret gammel. Det er min hjerne og min krop. Afhængigt af, hvordan kampen går. Hvis min krop har brug for det, så stønner den mere. Hvis ikke, så tier den stille, sagde hun efterfølgende til Herald Sun.

I samme interview afviste hun alle tanker om at skrue ned for sit stønneri. Det giver hende nemlig styrke, påstår hun.

- Ingen skal bede mig om at lade være med at stønne. Tennis er en individuel sport, og jeg er en individuel spiller. Hvis de vil give mig en bøde, så gør det bare. Jeg vil hellere have en bøde, end jeg vil tabe en kamp, fordi jeg ikke kunne stønne.

Også Sharapova afviser, at hun nogensinde vil skrue ned.

- Ikke nu. Det er noget, jeg har gjort, siden jeg var fire år gammel. Det er hårdt og umuligt, når man har været i sporten i mere end tyve år, sagde hun i et interview med Daily Mail i 2012.

Verdens-tennisorganisationen WTA vil gerne stønneriet til livs. Så sent som i fjor foreslog bestyrelsesformand Stacey Allaster at indføre et søn-o-meter, som kan angive, hvornår spillerne larmer for meget. I dag er det op til hver enkelt dommer at afgøre, hvor grænsen går. 

Kampen mellem Maria Sharapova og Michelle Lacher de Brito starter klokken 12.30 dansk tid.

Hvem er den største stønner? Se video herunder:

Michelle Lacher de Brito mod Kuznetsova i Montreal 2008:

Maria Sharapova på en privatoptagelse i 2012:

The A List lavede en fjor en top fem over sportens største kvindelige skrigere:

Dagens Gossip