Se videoen: DTU evakueret efter eksplosion

Tirsdag middag måtte flere brandbiler rykke ud til Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby nord for København efter en eksplosion i et af universitetets lokaler.

Eksplosionen skete under et forsøg med stoffet styren i et såkaldt stinkskab i et af de nye laboratorielokaler i bygning 423 på Nils Koppels Allé.

»Glasset knuses i stinkskabet ved eksplosionen, men ingen kommer til skade. Hele den øverste etage, anden etage, må evakueres. Der er tale om en 10-20 personer, der må forlade stedet,« oplyser vagtchef Palle Jørgensen fra Nordsjællands Politi til bt.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Der var ingen til stede i lokalet under forsøget, hvor der skulle foregå en form for syntesearbejde med stoffet styren. Stoffet kræver, at det foregår netop i et stinkskab, og at der bæres åndedrætsværn, fordi stoffet kan være farligt at indånde. I forsøget blev der brugt omkring 20 ml styren, da der af endnu ukendte årsager skete en kemisk reaktion, der fik forsøgsglassene til at eksplodere.

Der blev efterfølgende målt forurening i luften i bygningen, og derfor skulle etagen evakueres, fortæller Henrik Larsens fra DTUs presseservice.

»Der bliver målt forurening i luften, og derfor evakuerer vi hele etagen. Lige nu er der stillet blæsere op for at få luften ud, og vi må fortsat ikke opholde os på etagen. Hvad der præcist er gået galt, ved vi ikke,« siger Henrik Larsen.

Sidste år oplevede DTU et uheld under et lignende forsøg, hvor det også endte med en eksplosion i et forsøgslokale. 

Arbejdsmiljøstyrelsen skal nu undersøge, om sikkerheden er overholdt på universitetet.

Se videoen nedenunder.....

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip