Se videoen: Justitsministeren vil ikke hjælpe udvisningstruet kvinde

»For regeringen er det vigtigt, at vi har muligheder for at stille krav om selvforsørgelse. Det at kunne forsørge sin ægtefælle, det er afgørende - blandt andet også for en vellykket integration i det danske samfund,« siger Morten Bødskov (S) til TV2 Østjylland.

Vietnamesiske Yen Ngoc, der er gift og har et barn med den danske ingeniør Kenneth Iversen, står til udvisning, fordi hendes mand under sin uddannelse modtog revalidering. Han har både før og efter sin uddannelse været i job, men trods dette står moderen til hans barn altså til udvisning, fordi man ikke kan få familiesammenføring, når man har modtaget offentlige ydelser inden for de seneste tre år, skriver stiften.dk.

Regeringens parlamentariske grundlag opfordrer regeringspartierne med justitsministeren i spidsen til at ændre loven for at forhindre, at den lille familie bliver splittet.

»Kære Morten Bødskov og alle I andre i regeringen: I behøver ikke forsvare de her tåbelige regler som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti fandt på. I har mulighed for at ændre dem. I skal bare bruge jeres politiske flertal sammen med Enhedslisten. Vi er klar til at levere mandaterne,« skriver integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) på sin Facebook-profil.

Men justistministeren står fast.

»Reglerne om selvforsørgelse er meget klare. Jeg kan ikke gå ind i kommentarer om den konkrete sag. Den er afgjort af Udlændingenævnet, som har ansvaret og kompetencen i den slags sager,« siger han til TV2 Østjylland.

Se indslaget fra TV2 Østjylland nedenunder.....

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip