Se videoen: Lærer bruger Hitler i lockout-kampen

Med en Adolf Hitler, der tordner løs mod regeringens planer for skolerne, har en jysk folkeskolelærer givet sit bidrag til lockout-kampen. Klippet kommer fra filmen 'Der Untergang', og den pågældende lærer har selv sat undertekster på, der viser hans frustrationer over situationen.

Klippet er i skrivende stund set mere end 15.000 gange på YouTube og har fået en blandet modtagelse. En kommunikationsekspert, der tidligere har rost lærernes kreativitet under lockouten, mener, at lærerne er gået over stregen.

- Det er fuldstændig forfejlet propaganda, siger Klaus Kjøller, der er lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet, til Avisen.dk.

I videoen har Hitler fået nyheden om, at undervisningsminister Christine Antorini (S) og Kommunernes Landsforening vil lave en heldagsskole.

En meget oprevet Adolf Hitler siger blandt andet:

- Hvem fanden har fundet på det? Og hvad med arbejdsglæden? Antorini har personligt lovet mig, at der bliver tid til det hele, så vi kan få det bedste frem i alle elever.

Klippet er taget ud af scenen fra filmen, hvor han sidder i førerbunkeren i Berling, og Hitler-regimet synger på sidste vers. Den sammenligning undrer Klaus Kjøller:

- Hitler er den værste skurk, vi kender. Vi ser, at sandheden går op for ham efter en krig, der har kostet en masse mennesker livet. Hans land er ødelagt efter flere års håbløs kamp. Man skulle tro, at det var KL, der havde lagt klippet op. Det passer perfekt på KLs billede af lærerne, siger han til Avisen.dk og fortsætter:

- Det, der er riv-rav-ruskende skørt, er, at lærerene bliver identificeret med Hitlers fortvivlelse. Det er de sidste krampetrækninger, før manden dør. Hvordan skulle det kunne bruges i lærerenes propaganda? Det kan jeg slet ikke se. Det kan bruges i KLs propaganda.

Se den kontroversielle video her:

Dagens Gossip