Se videoen: Otte dræbt i uroplaget russisk republik

Bomben gik af i Makhachkala, hovedstaden i den semiautonome republik, hvor den ifølge CNN forårsagede omfattende ødelæggelser.

De foreløbige meldinger går mandag på, at angrebet var rettet mod en højtstående politimand, fordi bilen stod parkeret foran hans hus. Dette motiv er dog ikke endeligt bekræftet.

Han har dog næppe været det eneste mål. Sikkerhedspersonale var nemlig i gang med at detonere sprængstoffet i en anden bil, da bilbomben gik af.

Medierne i området spekulerer i, at det er islamiske oprørere, som står bag de to bomber. Radikale islamister er stærkt til stede i regionen, hvor de udøver en stærk opposition til styret i Moskva.

Efterforskerne bag bomberne ved maratonløbet i Boston i USA, som formentlig blev udført af to tjetjenske brødre med ophold i USA, mener, at de to brødre havde forbindelser til oprørere i området. Begge brødre har boet i Dagestan, og en af dem skulle være rejst tilbage sidste år. Efterforskerne interesserer sig derfor stærkt for, hvem han mødtes med i Dagestan.

Se videoen nedenunder.....

BNB

 

Dagens Gossip