Se videoen: Politiet sætter fokus på internetberageri

Nordsjællands Politi sætter i den kommende tid fokus på internetbedrageri med projektet ”Tryg E-shopping”. Politiet oplever en stigning i antallet af anmeldelser om internetbedrageri og ud fra de anmeldelser, det modtager, ser det ud til, at det typisk er unge mellem 17- 21 år, som bliver snydt i forbindelse med en E-handel.

Målgruppen for projekt ”Tryg E-shopping” er derfor unge mennesker, og to betjente vil i den kommende tid tage ud på udvalgte ungdomsuddannelser og fortælle eleverne, hvordan de bedst muligt sikrer sig mod internetbedrageri.

De gode råd vises i en film

Med sig i præsentationen har de to betjente en lille tegnefilm, hvor en forurettet i en internetbedragerisag fortæller, hvordan hun blev snydt i forbindelse med et køb af to festivalbilletter. Filmen skal skabe opmærksomhed omkring emnet og på en hurtigt og nem måde give de unge nogle gode råd til en tryg E-handel. Filmen kan du nedenunder nyheden her.

Klistermærker

Nordsjællands Politi har fået produceret et klistermærke, som de unge eller andre interesserede kan sætte på deres smartphones, tablets eller bærbare computere, så man har mulighed for at huske sig selv på Tryg E-shopping. Klistermærker kan afhentes hos Nordsjællands Politi fra onsdag den 31. oktober i ekspeditionernes åbningstid.

Dagens Gossip