Se videoen: Vinden drillede - Voldsom markbrand ved Stenlille

Det var tæt på at gå rigtig galt, da der onsdag eftermiddag udbrød brand i en halmpresse på en mark på Tygestrupvej i Stenlille ved Sorø. Branden fik hurtigt fat i den tørre, høstede mark og var tæt på at sprede sig til tilstødende marker.

Brandvæsnet blev alarmeret klokken 16.36 via alarmcentralen.

- Vi får en melding om brand i landbrugsredskab. Men da vi kommer frem, har ilden bredt sig til store dele af marken og truer faktisk med at løbe igennem et levende hegn og ind i en uhøstet mark, siger indsatsleder ved Sorø Brandvæsen, Michael Bjervad, til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

To ekstra tankvogne blev tilkaldt. I første omgang måtte brandfolkene koncentrere sig om at bremse flammerne, der var på vej mod nabogrunden.

- Det må have set mærkeligt ud for dem, som så på. For vi måtte i første omgang lade stubmarken brænde og koncentrere os om hegnet. Der var lidt vind, og det gav nærring til ilden, så det var tæt på at løbe igennem flere gange, siger Michael Bjervad, der kalder branden 'voldsom'.

- Halmpressen var forholdsvis stor, og man kunne se en massiv, sort røgsøjle flere kilometer væk.

Branden var slukket ved 19-tiden. Brandårsagen er ukendt.

Flere steder i landet har der i dag været natur- og markbrande. Myndighederne opfordrer alle til at være forsigtig med åben ild i den knastørre natur.

SE VIDEO FRA BRANDEN HER:

Dagens Gossip