Seahawks er i Super Bowl efter fantastisk slutspurt

19/01/2015

Seattle Seahawks er for andet år i træk klar til Super Bowl - finalen i amerikansk fodbold - efter en vanvittig slutspurt i opgøret mod Green Bay Packers, der blev slået 28-22 efter forlænget spilletid i NFC-mesterskabskampen.

De forsvarende mestre fra Seattle Seahawks var spillet ud af banen i store dele af kampen og var efter de to første perioder bagud 0-16.

Green Bay Packers holdt føringen indtil to minutter før tid. Men så fumlede en af holdets spillere med den ovale bold, og det udnyttede Seattle til at komme tilbage i opgøret.

Det er første gang i ti år, at de forsvarende mestre når frem til Super Bowl, og måden det skete på var forbløffende. Seattles offensive spil var ineffektivt og uden snert, og da der resterede under fire minutter var holdet bagud 7-19.

Men to touchdowns i løbet af bare 44 sekunder vendte op og ned på stillingen og udløste enorm jubel hos det rekordstore hjemmepublikum på 68.538.

Green Bay Packers fik udlignet til 22-22, men tre minutter inde i den forlængede spilletid fandt Seahawk-quarterback Russell Wilson med et lang kast Jermaine Kearse, der scorede det afgørende touchdown.

- Der var ingen tvivl - vi tvivlede aldrig som hold, sagde en overvældet og snøftende Russell Wilson efter den dramatiske afslutning til ESPN.

Hans kollega hos Packers, Aaron Rodgers, der ifølge flere eksperter er den bedste quarterback i NFL lige nu, erkender, at nederlaget vil sidde på skulderen af ham i mange år fremover.

- Det var en misset mulighed, som jeg sandsynligvis vil tænke over resten af mit liv. Vi var det bedste hold i dag. Vi spillede godt nok til at vinde. Vi kan ikke bebrejde andre end os selv, siger Rodgers, der humpede sig gennem kampen på grund af en skade i læggen.

Det er første gang nogensinde, at et hold vinder en konference-finale efter at have været bagud med 16 point.

Den tidligere rekord stammede fra 2006, da Indianapolis Colts sejrede mod New England Patriots efter at have været bagud med 15 point.

I Super Bowl skal Seattle Seahawks op mod enten Colts eller Patriots, der natten til mandag dansk tid kæmper om AFC-mesterskabet.

Finalen 1. februar spilles i Glendale, Arizona.