Seattle knuser Denver Broncos i Super Bowl

03/02/2014

Seattle Seahawks vandt søndagens Super Bowl fuldstændig suverænt med 43-8 over Denver Broncos. Det er første gang holdet fra Seattle vinder NFL-finalen i amerikansk fodbold.

Der var kun spillet 12 sekunder af opgøret, der sluttede klokken fire mandag morgen dansk tid, før Seattle tog føringen i opgøret, og dermed var spændingen taget ud af finalen.

Det er den hurtigste scoring nogensinde i en Super Bowl.

Ved halvleg førte Seattle Seahawks 22-0, og udbyggede siden føringen.

Opgøret blev spillet i East Rutherford i New Jersey foran godt 82.000 tilskuere, som i pausen blev underholdt af Bruno Mars og Red Hot Chili Peppers.

I tredje quarter kom Denver endelig på måltavlen, men Seattle vandt perioden 14-8 og sluttede så af med 7-0 i kampens afsluttende quarter.

- Det her er et forbløffende hold, sagde Seahawks træner Pete Carroll til ESPN, da holdet fik overrakt Vince Lombardi-trofæet.

- De her drenge ville ikke acceptere andet, end at vinde den her kamp, siger han.

Seattle har sæsonen igennem haft det stærkeste forsvar i NFL-ligaen, mens modstandernes styrke har ligget i det offensive anført af quarterbacken Peyton Manning.

Han blev som optakt til finalen kåret til NFL's bedste spiller i sæsonen. Det var femte gang, at den 37-årige Manning løb med den ære.

Blandt andet fordi han i denne sæson har kastet 5477 yards, og 55 gange er hans afleveringer endt med at udløse touchdown, hvilket er rekord i NFL.

Desuden er det blevet til 450 succesfulde pasninger ud af 659 for Manning. Blot 10 gange er han blevet interceptet.

Men Seattles hårde forsvarere lod sig ikke gå på af den imponerende statistik. I de første to quarters lykkedes det dem to gange at få fingre i en af de afleveringer, der kom fra Mannings hånd.

Det var Seattle Seahawks anden Super Bowl. I 2006 tabte holdet til Pittsburgh Steelers med 10-21. Denver Broncos vandt finalerne i 1998 og 1999.

Seattle Seahawks 43 point er det højeste, siden Tampa Bay i 2003 vandt Super Bowl med 48-21 over Oakland.

Linebacker Malcolm Smit fra Seattle blev kåret til finalens mest værdifulde spiller.