SeaWorld stopper med at avle spækhuggere

Dyreparken SeaWorld i USA stopper med at avle spækhuggere.

De 24 spækhuggere, der svømmer rundt i bassinerne i SeaWorld, vil blive den sidste generation af spækhuggere i fangenskab i dyreparkerne.

Det skriver SeaWorld torsdag i en pressemeddelelse.

- Nu er vi nødt til at lytte til den ændring i holdningen, der er kommet omkring spækhuggere i fangenskab. En ændring, vi har hjulpet med at skabe, skriver SeaWorlds direktør, Joel Manby, i et debatindlæg i Los Angeles Times.

SeaWorld har siden dokumentarfilmen "Blackfish", der udkom i 2013, fået stor kritik for at holde spækhuggere i fangenskab.

Filmen viste, at spækhuggerne led i fangenskab, og at de kunne være til fare for de ansatte i SeaWorld, der vovede sig ned i vandet.

En af de trænere var 40-årige Dawn Brancheau. Hun blev i 2010 dræbt af spækhuggeren Tilikum efter et show i SeaWorld Orlando i Florida.

Kritikken af SeaWorld har medført, at dyreparken har haft markant færre besøgende. Ifølge The Guardian faldt antallet af besøgende i SeaWorlds kendte park i San Diego fra 4,5 millioner til 3,7 millioner i 2014.

Den sidste generation af spækhuggere vil ifølge SeaWorlds direktør, Joel Manby, ikke blive sluppet ud i naturen, som flere dyreaktivister har krævet.

De vil i stedet leve resten af deres dage i dyreparkerne. Da flere af spækhuggerne er født i fangenskab eller har levet af menneskers varetægt meget længe, vil de ifølge SeaWorld ikke kunne overleve i naturen.

Spækhuggeren fra Befri Willy, Keiko, blev sluppet ud i naturen i 2002 efter mange års fangenskab. Han levede i Taknesfjorden i det vestlige Norge, indtil han døde af sygdom i 2003.

Efter han blev sluppet løs, søgte han fortsat kontakt til mennesker og blev frem til sin død også passet af mennesker i området.

SeaWorld har 11 forlystelsesparker i USA. I tre af dem er der spækhuggere i fangenskab. Siden efteråret i 2015 har SeaWorld været i gang med at udfase deres spækhuggershow.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip