SEB tager kun imod norske mangemillionærer

"Afslutning af kundeforholdet" var overskriften i emnefeltet på en e-mail, som ved en fejl blev sendt ud til 7000 af den svenske bank SEB's norske kunder, hvor af omkring 500 kunder havde under 6400 kroner stående på kontoen, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Og bankens kommunikationschef Pål Bergskaug siger til avisen, at mailen slet ikke burde have været sendt ud.

»Det var en skødesløs fejl. Den skulle aldrig have været ude i det format. Det undskylder vi. Den skulle have været gennem informationsafdelingen til gennemsyn først, så der er sket et brud på interne rutiner. Det er bestemt ikke sådan, at vi ikke vil kommunikere med vores kunder,« siger han til Dagens Næringsliv.

I mailen fortalte banken, at den vil omprofilere sig til en ren investeringsbank og derfor ikke vil tilbyde de samme tjenester i Norge mere. Det betyder, at renten på indlån sættes ned til små 0,1 procent for saldo under én million kroner, hvilket betyder at alle kunder med indestående under én million ryger ud.

Banken skrev så, at de til gengæld ikke vil tage gebyret på 50 kroner, der normalt opkræves for at afslutte en konto frem til den 1. maj.

»Formuleringen i mailen var nok lidt unuanceret. Det ville have været mere rigtigt at skrive, at vi snævrer vores virksomhed ind til kun at omfatte større formuer,« siger administrerende direktør William Paus til Dagens Næringsliv.

SEB vil profilere sig som en ren investeringsbank, og derfor sætter banken alle kræfter ind på kun at have norske rigmænd i kundebasen.

»Vi vil bruge alle kræfter på kunderne med mindst 25 millioner kroner i placerbar formue,« siger William Paus til Dagens Næringsliv og tilføjer:

»Vi skal være bedst til at betjene de 500 rigeste personer i Norge, og vores undersøgelser viser, at disse i snit har 100 millioner kroner til rådighed.«

Den kraftige nedsættelse af enten er en del af bankens arbejde med at begrænse kundegruppen, ligesom banken i 2008 lukkede filialen i Oslo, og nu kun har en filial på hovedkontoret i Aker brygge, skriver Dagens Næringsliv.

Dagens Gossip