Sebastian Lander har været op og ned

De første små otte måneder som professionel cykelrytter har været op og ned for Sebastian Lander, ifølge BMC Racing Team's manager, Jim Ochowicz, der over for feltet.dk dog slår fast at BMC stadig tror 100 procent på danskeren.

Efter en forrygende sæson med blandt andet dobbelt dansk mesterskab, hvor han blev den første continental-rytter siden 2007 til at blive dansk mester, skiftede Sebastian Lander inden denne sæson til et af verdens største cykelhold, BMC Racing Team.

Sebastian Lander er snart otte måneder inde i sin tilværelse som professionel cykelrytter. En periode, hvor det er gået begge veje, og hvor han fra start skulle kæmpe med blandt andet sin vægt, ligesom hans hold også kastede ham ud i ganske få løb.

- Det har været lidt op og ned for ham, men det er normalt for en nyprofessionel. Han kom ind til sæsonstarten meget begejstret, men havde nogle fysiske problemer vi skulle have ordnet, siger Jim Ochowicz til feltet.dk.

Jim Ochowicz fortæller, at Sebastian Lander allerede i opstarten kom en anelse bagud, hvilket besværliggjorde det for ham.

- Det hårde for folk, som ham, er, at når man sætter dem ind i et løbsprogram i så stærke felter, så er det svært bare at komme tilbage, hvis man har haft en pause på to eller tre uger.

Hen over sommeren har Sebastian Lander bygget op, og det er det, han skal bruge nu, hvor han har et mere tætpakket løbsprogram end hidtil i år. Han har netop gennemført Tour de Wallonie, og forude venter nu et af sportens helt store løb og måske Landers allerstørste opgave hidtil, Clasica San Sebastian, inden det gælder Post Danmark Rundt.

- Han har et nyt program i august og september med rigtigt gode løb. De løb vil udvikle ham yderligere og også give ham noget fysisk; hans krop vil begynde at tilvænne sig løbene og farten i løbene.

- Han vil også samtidig begynde at forstå de andre på holdet lidt bedre. I sit første år skal man lære sin rolle at kende, sin funktion i gruppen, og fysisk skal man komme til et højere niveau, hvor man kommer frem til fronten hvis man bliver kaldt frem.

Og ifølge BMCs manager er den tidligere danske mester præcis dér, hvor han skal være.

- Han vil måske mere selv, men jeg mener, han er, hvor han skal være. Vi tror stadig på ham, og vi ser frem til resten af sæsonen, siger Jim Ochowicz.

Socialt er han faldet godt til på holdet og har ingen problemer, forklarer BMC-chefen, der som nævnt kan se sin danske rytter lørdag, hvor Lander får debut på sportens højeste niveau, WorldTouren.

22-årige Sebastian Lander har godt halvandet år tilbage af sin kontrakt med BMC Racing Team.

feltet.dk

Dagens Gossip