Sebastian vil stoppe tabu om sin sygdom: Deler dette modige billede af sig selv

Skrevet af Marie Milling

03/06/2016

Mest læste i dag

Han er kun 23 år gammel, men alligevel er det lykkedes ham at få en masse opmræksomhed på de sociale medier.

Sebastian Jankowski skrev oprindeligt et opslag på Facebook for at takke familie og venner for at støtte ham igennem hans sygdomsforløb.

Han har fået fjernet en stomipose og har lagt to billeder på nettet, sammen med en tekst om, at man skal stå ved, den man er.

Grunden til at han valgte at offentliggøre opslaget er fordi, han mener, at mange kun viser de gode sider af livet på Facebook.

Og noget kunne tyde på, at der er en del, som er enige med ham, for snart har 500 ‘syntes godt om’ hans Facebook-opdatering.

- Det er gået rimeligt stærkt, men det betyder rigtig meget for mig, at der er nogen, som kan bruge mit opslag til noget, siger han til Dagens.dk.

Her er Jankowskis opslag. Artiklen fortsætter under billedet.

Læs også: Modig pige deler afslørende billeder på Facebook: Kæmper mod tabu om ‘usynlig’ sygdom

Det har været et hårdt forløb for ham, og før nytår var sygdommen ved at tage livet af ham.

Derfor fik han indopereret en stomi. Nu er den blevet fjernet igen, og Sebastian Jankowski har både brugt situationen til at sprede information til andre, men også til at lave sjov.

Han filmede en video på Hvidovre Hospital (som kan ses under denne artikel), hvor han prøver en masse stole af.

- Først lavede jeg den egentlig bare, fordi jeg kedede mig, men så tænkte jeg, at der også kunne ligge et budskab i, at alle stole er forskellige, men fine at sidde i. Og ligesom stolene er vi mennesker også forskellige, og alligevel er de fleste af os helt i orden.

Han er glade for at folk har delt hans budskab, og han ville ikke have noget imod at bruge sin fremtid på at hjælpe andre og sprede det gode budskab.

- Jeg er jo stadig ung og frisk, griner han.

Og det virker som om, at han er meget bevidst om, hvad han orker at bruge sin tid på, og hvad livet er for kort til.

Han skriver i sit Facebook opslag:

- Hvorfor skal jeg bruge min energi på at bekymre mig om, hvad jeg føler, jeg mangler. Jeg vil hellere bruge min energi på, hvad jeg ved er mine kvaliteter!

Og hans snapchat-video herunder: 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: