Seebach og Graham var lytternes danske favoritter i 2015

Skrevet af admin

30/12/2015

Dagens topnyheder

I 2015 har danske lyttere hørt mange af Lukas Grahams sange og Rasmus Seebachs album. De to musikere er nemlig dem, der går igen flest gange på henholdsvis top-100 over mest populære sange og top-100 over mest populære album i det forgangne år.

Det viser oversigten fra IFPI, musikselskabernes brancheorganisation, der både tager udgangspunkt i streaming, download og salg af fysisk musik.

Organisationens kommunikationschef, Lasse Lindholm, mener derfor, at det er særligt imponerende, at danske artister ligger i toppen.

- Danskernes fortrukne musikformat er streaming, hvor man har adgang til næsten al musik i verden. Alligevel er det danske artister, der topper hitlisterne for 2015. Det siger noget om dansk musiks høje niveau, siger han til Ritzau.

Lukas Graham har hele fire sange på top-100 over hits i Danmark i 2015, og Rasmus Seebach har fem album på den tilsvarende liste for de mest populære plader i årets løb.

På top-100 over mest populære plader indtager Rasmus Seebach en førsteplads med albummet "Verden ka' vente" - ud over hans øvrige fire titler. Også hans debutalbum fra 2009 er at finde på plads nummer 62.

På Top 100 over mest hørte sange, finder man først Lukas Graham på en femteplads efter Wiz Khalifa, Ellie Goulding Omi og Major Lazer, DJ Snake og danske Mø, der indtager førstepladsen med sangen "Lean On".

Alligevel er det Lukas Graham, der formår at gå igen på listen flest gange, nemlig med fire sange.

Spørger man musik- og kulturjournalist Niels Pedersen, så mener han, at Grahams og Seebachs popularitet kan skyldes deres brede appel.

- Når det handler om hits, der er meget store, så er publikummet naturligt bredt. Mø rammer meget bredt med sit hit fra 2015, selv om hun tidligere er kommet ud af et mindre kantet miljø.

- Jeg tror, at Rasmus Seebach generelt når bredt ud med sin musik, og jeg tror, at Lukas Graham tiltaler mange af de samme mennesker, siger Niels Pedersen.

Ifølge ham er det særligt streamingtjenesternes fortjeneste, at dansk musik når ud til et bredt publikum.

- Med de her hits er det meget tydeligt, at streaming spiller en stor rolle, for det er dér, man hører hits i dag. Streamingen betyder nemlig, at musikken rejser langt hurtigere, end dengang man skulle ned i Fona og købe den fysisk, siger Niels Pedersen.

/ritzau/