Seedet russer banker Wozniacki tidligt ud af Wimbledon

Wimbledon er slut for den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki, inden grand slam-turneringen i London for alvor kom i gang.

Mens regnen afbrød spillet på alle andre baner på anlægget, tabte Wozniacki under taget på Centre Court.

Russeren Svetlana Kuznetsova, der er seedet som nummer 13 i turneringen, besejrede den useedede dansker med cifrene 7-5, 6-4.

Som cifrene antyder, var første sæt meget lige, men da det faldt ud til russerens fordel, faldt danskerens spil sammen, inden hun mod slutningen kom godt tilbage, men forgæves.

Der var sporadiske lyspunkter i Wozniackis spil, men generelt var det tydeligt, at hun endnu ikke er på toppen efter ankelskaden, der holdt hende ude i mere end to måneder i foråret.

Wozniacki startede kampen nervøst. Hun fik ikke længde nok på sine slag og overlod derved initiativet til russeren, der hurtigt bragte sig på 2-0.

Derefter blev danskeren mere offensiv. Tre slag, der ramte linjerne, medvirkede til 1-2-reducering, inden hun brød rent tilbage til 2-2.

I partiet efter havde Kuznetsova hele fire breakbolde, men da Wozniacki afværgede dem alle og holdt serv til 3-2, fornemmede man, at hun var helt tilbage i kampen.

Derfra var partierne meget tætte. Boldene blev afgjort på små marginaler, og de fulgtes ad til stillingen 5-5. Her faldt Wozniacki igen en smule i niveau og lod russeren dominere.

Kuznetsova udnyttede denne gang en breakbold til at komme på 6-5, inden hun servede sættet hjem rent efter nogle overbevisende bolde.

Det gav hende et klart overtag fra starten af andet sæt. Wozniacki lod til at have mistet lidt af troen, og hun lagde ud med at blive brudt til 0-1.

Derimod var Kuznetsova helt ovenpå. Den tidligere French Open- og US Open-vinder er kendt som en alt eller intet-spiller, og i denne kamp var hun inspireret til at levere en præstation af den positive slags.

Hun styrede duellerne og servede sig på 2-0, inden hun fluks bragte sig foran 40-0 i danskerens næste serveparti. Wozniacki afværgede de to første breakbolde, men da Kuznetsova udnyttede den tredje til føring på 3-0, lod kampen til at være afgjort.

Danskeren holdt dog serv de næste tre gange og brød en enkelt gang, så stillingen var 4-5, men derefter servede Kuznetsova kampen hjem til 6-4 med et rent parti.

Wozniacki må nu forlade en af årets største turneringer allerede i første runde. Hun kan nu vente i spænding de næste dage, inden Det Internationale Tennisforbund (ITF) torsdag melder ud, om hun dispensation til at deltage ved OL i august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip