Seier om nyt Riis-projekt: Vil tjene penge på cykling

Skrevet af admin

22/02/2016

Dagens topnyheder

Den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen løfter mandag lidt af sløret for, hvad et nyt projekt med ham og Bjarne Riis indeholder.

Et bærende element i foretagendet vil være en ny forretningsmodel, der skal gøre det muligt at tjene flere penge på eksempelvis cykelsport.

Det skriver Lars Seier i et blogindlæg på seiercapital.com.

- Noget af det svære ved at være involveret i sport er, at al indkomst i sidste ende går til spilleres (eller rytteres) lønninger. En sponsor vil have, at pengene går til at forstærke holdet og ikke til at fodre holdejerens bundlinje.

- Det er et evigt problem i sportsverdenen, og det skal adresseres. The Riis Seier Project adresserer dette på en ny og innovativ måde, og det vil man kunne se ved præsentationen, skriver Lars Seier.

Den tidligere storsponsor for Bjarne Riis' cykelhold i Saxo Bank-dagene afslører samtidig, at projektet involverer cykelsport, men at der ikke er tale om, at de to samarbejdspartnere overtager det hold, som Oleg Tinkov købte fra Bjarne Riis.

- Nej, vi har ikke købt det gamle hold tilbage, selv om det er klart, at min ven og tidligere partner Oleg Tinkov gerne vil ud af sporten i næste sæson, oplyser Lars Seier.

Projektet involverer dog ikke kun cykelsport.

- Det er et bredere projekt, der skal skabe et stærkere økonomisk grundlag end det, man normalt ser i forbindelse med et cykelhold.

Lars Seier benytter samtidig indlægget til at tale varmt om sin fortid med Bjarne Riis:

- Det er ingen hemmelighed, at Bjarne Riis og jeg er gode venner og har tænkt os at lave noget sammen, siden Bjarne forlod Tinkoff-Saxo sidste år.

Og selv om Lars Seier og Riis nød mange sejre med Saxo Bank som cykelholdets sponsor, bliver det ikke med investeringsbanken i ryggen denne gang.

- Alt godt kommer til en ende, og Saxo Bank vil noget andet med deres marketing i 2016.

- Derfor er det også vigtigt at pointere, at torsdagens præsentation er relateret til Bjarne og mig, ikke banken, lyder det fra Lars Seier.

Planerne for det nye projekt præsenteres torsdag på et pressemøde på luksushotellet D'Angleterre i København.

/ritzau/