Sej stigning giver Peter Sagan gode vinderchancer

Efter mødet med Mur de Huy i mandags kommer Tour de France-feltet lørdag eftermiddag igen til at skulle forcere en mur som afslutning på 9. etape.

Stigningen Mur de Bretagne er længere end den belgiske Fleche-Wallonne-bakke, men til gengæld ikke så stejl, så specialisterne fra endagsklassikerne har gode vinderchancer.

- Afslutningen er nok lidt for barsk til John Degenkolb, men måske får Peter Sagan langt om længe sin velfortjente etapesejr, siger Etixx-Quick-Steps sportsdirektør Brian Holm.

For ham har de taktiske overvejelser været i gang siden afslutningen på 7. etape fredag.

- Det første slag kommer til at handle om, hvilket hold der skal arbejde. Tinkoff-Saxo vil ikke komme til at arbejde for Sagan, og vi skal heller ikke arbejde.

- Så mit bud er, at det bliver BMC, der trækker det korteste strå. De har Greg van Avermaet, der kan køre den slags stigninger, lyder gættet fra Holm.

Sidst, Mur de Bretagne var på Tour-programmet, var i 2011, hvor Cadel Evans vandt både etapen og hele Tour de France.

Derfor er der også en klokke, der ringer for den førende rytter, Chris Froome (Sky), forud for mødet med en stigning, han aldrig har kørt på.

- Den er ikke så slem som Mur de Huy, men jeg kan forstå, at afslutningen tidligere har kostet tidstab for favoritterne. Så alle vil være helt oppe på tæerne, og det handler om at holde sig helt fremme, siger Froome.

8. etape begynder i Rennes og strækker sig over 181,5 kilometer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip