Sejlende defensiv koster Brøndby nederlag til Viborg

23/05/2016

Fodboldklubben Brøndby forsømte mandag aften muligheden for næsten reelt at sikre en plads i europæisk fodbold i næste sæson.

Efter det meget fortjente 0-1-nederlag hjemme til Viborg har Brøndby med 51 point desuden fire point op til den bronzemedalje, som FC Midtjylland i øjeblikket sidder på med 55 point. Der resterer to runder i Alka Superligaen.

Næsten alt gik galt for Brøndby i kampen mod Viborg, der tilføjede de gulblå det første liganederlag på hjemmebane siden november sidste år.

Brøndbys nederlag betyder i øvrigt, at Sønderjyske, der i øjeblikket indtager andenpladsen med 58 point, er sikker på at vinde mindst bronze, hvilket er den første DM-medalje i klubbens historie.

Viborg kom foran allerede efter fire minutter, da Brøndby-forsvaret åbnede for den helt store gavebod.

Det begyndte med, at midterforsvareren Jesper Juelsgård afleverede bolden for upræcist hen til Daniel Agger, så landsholdsanføreren hårdt presset måtte forsøge at sparke bolden væk.

Det mislykkedes, og bolden røg videre til Viborgs Søren Frederiksen, der lidt heldigt fik sendt bolden frem mod Mathias Wichmann.

Han flugtede resolut bolden i jorden og ind i målet til 1-0, inden Brøndby-målmand Frederik Rønnow kunne nå at gribe ind.

Jesper Juelsgård måtte efter scoringen - og ikke helt uberettiget - lægge ryg til en belæring fra Daniel Agger om, hvordan man bør spille bolden hen til en medspiller.

Den ufrivilligt komiske sekvens viste sig at blive et forvarsel om Brøndbys defensive indsats i første halvleg.

Hjemmeholdet optrådte meget usikkert, og det blev ikke bedre, da Søren Frederiksen efter et kvarter tacklede Daniel Agger så hårdt og ureglementeret, at Brøndby-spilleren lidt senere måtte lade sig skifte ud.

Unge Svenn Crone kom ind i stedet, og hjemmeholdet fortsatte med at forære gæsterne chancer.

Publikum på Brøndby Stadion kvitterede med en pibekoncert ved pausefløjtet.

Brøndby forsøgte sig med udskiftninger i anden halvleg, men det blev ikke mærkbart bedre.

Svenske Johan Elmander blev skiftet ind midt i anden halvleg, men hans tid på banen blev kort.

Med få minutter tilbage af kampen fik svenskeren to gule kort inden for få minutter, det sidste for en albue i hovedet på Viborgs Jacob Egeris, der blødende måtte lade sig udskifte.

Viborg holdt føringen og rykker op på ottendepladsen med 37 point.

Brøndby har to point ned til AaB, der har 49 point på femtepladsen.