Sejler fundet i god behold efter 17 timer i vandet

Efter 17 timer i vandet er en 47-årig sejler reddet op i live ud for Vordingborg, oplyser Forsvarets søredningstjeneste til Ritzau. Manden meldes i god behold.

Efter at have ledt forgæves efter manden tirsdag aften og natten til onsdag blev eftersøgningen af ham ellers afblæst onsdag morgen klokken 4. Man formodede på det tidspunkt, at manden ville være afgået ved døden.

- Det er en rigtig glædelig nyhed. Han er blevet fundet af et andet lystfartøj i vandene dernede her til morgen omkring klokken 8.30, fortæller vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter.

Eftersøgningen af manden blev sat i gang tirsdag aften, da mandens sejlbåd blev fundet grundstødt ved Knudshoved Odde ved Vordingborg. Sejlet var sat, og motoren var tændt, men der var ingen om bord på båden.

Politiet oplyste tirsdag, at rækværket på båden var ødelagt et sted, og at man derfor formodede, at manden var faldet over bord.

Forsvaret sendte to helikoptere i luften for at lede efter manden. Flere skibe deltog også i eftersøgningen.

Tirsdag lød meldingen, at manden maksimalt ville kunne overleve i 10 timer, og på den baggrund valgte man hen under morgenen onsdag at indstille eftersøgningen.

Sejlerens pårørende oplyste tirsdag til politiet, at manden tidligere på dagen var stævnet ud fra Svendborg med kurs mod Amager, og at han efter planen skulle overnatte i havnen i Vordingborg.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser vagtchef Ove Christoffer, at sejleren blev fundet nær Vejrø, som ligger et godt stykke øst for Vordingborg ved Lollands nordkyst.

- Han blev sejlet ind på Vejrø, hvor søværnet tog imod ham, og hvor han blev tilset af en læge. Og derefter blev han bragt til sygehuset i Odense, fortæller Ove Christoffersen.

/ritzau/

Dagens Gossip