Sejlsport: Hård dansk Nacra-dyst fortsætter ved VM

Skrevet af admin

13/02/2016

Mest læste i dag

Det er de absolut sidste kraftanstrengelser i forhold til OL-udtagelse, som de danske både har gang i ved VM i Clearwater i USA.

Søndag amerikansk tid skal der uddeles medaljer ved VM, men for de danske både gælder det også, at OL-billetterne i klasserne 49'er, 49'er FX og Nacra 17 skal uddeles.

Et par dårlige sejladser kan koste dyrt, og især i Nacra 17-klassen ligger to danske både og presser hinanden hårdt ved VM.

Duoen med Allan Nørregaard og Anette Viborg Andreasen indtager femtepladsen i den samlede stilling tæt forfulgt af Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt Christiansen på sjettepladsen.

Med top 5-placeringer i de tre seneste sejladser, og top-3 i to af dem, har Nørregaard og Andreasen et lille forspring til de danske konkurrenter i VM-stillingen inden afslutningen i weekenden.

I 49'er FX-klassen blev de danske VM-medaljeforhåbninger blæst lidt ud af kurs i de seneste sejladser.

Søstrene Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Schütt, som dagen før havde sejlet sig frem på andenpladsen i stillingen, præsterede skidt i de to sidste sejladser, hvor det blev til placeringer uden for top-10.

Det har sendt søstrene ned på en samlet 8.-plads. Lidt efter på 11.-pladsen følger Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der ligner båden på vej til OL for Danmark i den klasse.

I 49'eren med tidligere OL-gulvinder Jonas Warrer og makkeren Anders Thomsen har man ikke kunnet få samme fart i båden, som man indledte VM med.

Efter sejren i den første sejlads har det knebet med topplaceringerne. Nattens sejladser dansk tid gik heller ikke helt efter planen, og duoen indtager 8.-pladsen inden finalerunderne i weekenden.

/ritzau/