Sejlsport: Hård dansk Nacra-dyst fortsætter ved VM

Det er de absolut sidste kraftanstrengelser i forhold til OL-udtagelse, som de danske både har gang i ved VM i Clearwater i USA.

Søndag amerikansk tid skal der uddeles medaljer ved VM, men for de danske både gælder det også, at OL-billetterne i klasserne 49'er, 49'er FX og Nacra 17 skal uddeles.

Et par dårlige sejladser kan koste dyrt, og især i Nacra 17-klassen ligger to danske både og presser hinanden hårdt ved VM.

Duoen med Allan Nørregaard og Anette Viborg Andreasen indtager femtepladsen i den samlede stilling tæt forfulgt af Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt Christiansen på sjettepladsen.

Med top 5-placeringer i de tre seneste sejladser, og top-3 i to af dem, har Nørregaard og Andreasen et lille forspring til de danske konkurrenter i VM-stillingen inden afslutningen i weekenden.

I 49'er FX-klassen blev de danske VM-medaljeforhåbninger blæst lidt ud af kurs i de seneste sejladser.

Søstrene Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Schütt, som dagen før havde sejlet sig frem på andenpladsen i stillingen, præsterede skidt i de to sidste sejladser, hvor det blev til placeringer uden for top-10.

Det har sendt søstrene ned på en samlet 8.-plads. Lidt efter på 11.-pladsen følger Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der ligner båden på vej til OL for Danmark i den klasse.

I 49'eren med tidligere OL-gulvinder Jonas Warrer og makkeren Anders Thomsen har man ikke kunnet få samme fart i båden, som man indledte VM med.

Efter sejren i den første sejlads har det knebet med topplaceringerne. Nattens sejladser dansk tid gik heller ikke helt efter planen, og duoen indtager 8.-pladsen inden finalerunderne i weekenden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip