Sejr over Kroatien sender Danmark tættere på OL

09/04/2016

De danske håndboldherrer fik en flot begyndelse på OL-kvalifikationen i Herning.

Fredag aften i en fyldt og larmende Boxen vandt landstræner Gudmundur Gudmundssons hold 28-24 over Kroatiens EM-bronzevindere, og det danske hold fik dermed et perfekt afsæt til at sikre den tredje OL-deltagelse på stribe.

Samtidig fik holdet lukket ned for den begyndende snak om krise, der ikke mindst var opstået efter sjettepladsen ved EM i Polen i januar.

Kroaternes fremskudte forsvar havde ellers længe godt fat i Danmarks offensiv i den scoringsfattige første halvleg, der blev en hård duel mellem to stærke forsvar og målmænd.

Både Niklas Landin - der blandt andet reddede et straffekast - og ikke mindst Kroatiens Ivan Stevanovic havde fat i modstandernes skytter med mange redninger til følge.

Det betød blandt andet, at Mikkel Hansen måtte vente til kampens 22. minut med at komme på scoringstavlen, da han bragte Danmark foran 7-6.

Stjernespilleren fra Paris Saint-Germain blev før kampen kåret som årets danske håndboldspiller i 2015, og han havde som vanligt en vigtig rolle som igangsætter og oplægger.

Også venstrefløjen Anders Eggert havde problemer med at score, men med to mål mod afslutningen af halvlegen sørgede han for at bringe Danmark foran 11-8.

Danmark gik til pause med en føring på 11-9, og føringen blev udbygget til 18-14 efter ti minutter af anden halvleg.

Det skyldtes blandt andet tre scoringer af den tilbagevendte højreback Kasper Søndergaard, der efter pausen og med stor succes afløste Mads Christiansen i offensiven.

Mikkel Hansen fik for alvor gang i målscoringen i anden halvleg, hvor Danmark kom foran 23-17, og han endte som dansk topscorer med otte mål.

Efter fem kroatiske scoringer på stribe var spændingen dog genskabt ved 23-22, og publikum i Boxen fik måske bange anelser.

Seks minutter før tid reddede Niklas Landin imidlertid et straffekast fra Ivan Cupic, og så kunne Kasper Søndergaard kort efter bringe Danmark foran med 25-22 med sin femte scoring.

Det kom kroaterne ikke tilbage fra, og danskerne kunne køre sejren hjem.

Danmark møder lørdag Norge, der tidligere fredag vandt 35-29 over Bahrain.

De to bedste hold fra gruppen kvalificerer sig til OL i Rio, der bliver afholdt i august.