Sejr over Sverige sikrer meget mere end fortsat VM-fest

I første omgang handler 1/8-finalen søndag mod Sverige om en plads i kvartfinalen ved VM på hjemmebane. Men der er så meget mere på spil for dansk håndbold og kvindelandsholdet.

En sejr over Sverige sikrer en plads i OL-kvalifikationen til foråret. Der er godt nok et halmstrå i OL-sammenhæng ved et dansk nederlag, men så skal en del andre resultater flaske sig for, at Danmark kommer med i OL-kvalifikationen.

Derfor vil en sejr over svenskerne lune gevaldigt.

- Hvis vi ryger ud og ikke skal spille OL-kvalifikation, skal vi lave en noget anden sæsonplan. OL-kvalifikationen betyder rigtig meget. Der er meget økonomi i det, for selv om det er dyrt at deltage i, får vi også penge ud af det.

- Men for mig handler det mest om det sportslige. Og jeg kan heller ikke lade være med at tænke på arrangementet her. Det er en drøm at afholde VM, og vi vil helst have Danmark med hele vejen, siger sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek.

Og mens spillerne helst bare vil tænke på svensker-opgøret som en kamp som alle andre, forsøger landstræner Klavs Bruun Jørgensen ikke at nedtone betydningen.

- Det er en sindssygt vigtig kamp, og det har vi vidst fra start. 1/8-finalen er den kamp, vi hele tiden har sigtet efter. Nu er den der, og nu skal vi være klar, siger han og uddyber:

- Hvis vi vinder den 1/8-finale kvalificerer vi os til OL-kvalifikationen, og det er vigtigt.

- Vi vil gerne have den turnering med, hvor vi får lov til at træne voldsomt meget mere sammen end op til de almindelige slutrunder. En ekstra turnering sammen vil være enormt værdifuld for fremtiden, siger han.

Landstræneren vil ikke bruge ordet fiasko, hvis det glipper mod Sverige.

- Det er sådan nogle ord, I (journalister, red) godt kan lide at bruge.

- Men jeg vil selvfølgelig ikke være tilfreds. Jeg vil være voldsomt irriteret, hvis vi taber.

Ulrik Wilbek vil først sætte mærkat på et dansk nederlag i 1/8-finalen, hvis det bliver en realitet.

- Det er der ingen grund til at svare på, før det eventuelt sker. Men det vil være en skuffelse.

- Sådan er det med sådan en turnering her. Lige pludselig kan vi stå i en semifinale, og så er det en stor succes. Vi kan også ryge søndag, og så er det en skuffelse. Sådan er det, siger han.

Danmark møder Sverige klokken 20.45 søndag i Herning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip