Sejrsikker Clinton: Vi skriver historie med min nominering

Tidligere udenrigsminister Hillary Clinton erklærer sig som Demokraternes præsidentkandidat i sin sejrstale i forbindelse med primærvalgene tirsdag aften lokal tid.

Allerede efter at resultatet fra New Jersey tikkede ind, skrev Clinton ifølge Reuters i en e-mail til sine støtter, at de "sammen har vundet Demokraternes nominering".

Og da Clinton indtog scenen i Brooklyn til bragende applaus fra sine støtter, erklærede hun sig selv som vinder af Demokraternes præsidentkandidatur.

- For første gang i vores nations historie vil en kvinde blive præsidentkandidat for et af de to store partier, siger Clinton fra scenen i delstaten New York, hvor hendes kampagne har hovedkvarter.

- Denne sejr tilhører generationer af kvinder, der har kæmpet for at gøre denne sejr mulig. Generationer har kæmpet for kvinders rettigheder. Denne dag tilhører alle jer, siger Clinton.

Præsidentkandidaten kom også med et budskab til de vælgere, der har stemt på hendes nærmeste modstander i kampen om at blive Demokraternes nominerede.

- Til Bernie Sanders' støtter vil jeg gerne sige: Det føles aldrig godt, når man giver alt for en kandidat, der ender med ikke at vinde. Jeg kender den følelse. I har kæmpet godt, og nu må vi stå sammen, bebuder Clinton.

Delstaten New Jersey er én af seks delstater, der har gennemført primærvalg tirsdag lokal tid. Clinton talte, inden afstemningerne var afgjort i South Dakota, Montana, Californien og New Mexico.

Kort efter lyder det fra nyhedsbureauet AP, at Clinton har vundet i New Mexico.

Bernie Sanders vinder en sejr i den mindre betydningsfulde delstat North Dakota, men han er langt bagud i kampen om at sikre sig det antal delegerede, som det kræver for at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Hillary Clinton opnåede mandag den nødvendige opbakning fra Demokraternes delegerede til at blive partiets præsidentkandidat, rapporterede amerikanske medier.

Det kræver dog hjælp fra de såkaldte superdelegerede, der stemmer uafhængigt af, hvordan primærvalgene forløber.

Langt størstedelen af de superdelegerede har tilkendegivet, at de støtter Hillary Clinton, men der er en teoretisk mulighed for, at de skifter side og peger på Bernie Sanders.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip